- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θανί, είπε ότι πιστεύει ότι η ισραηλινή επίθεση στην Ντόχα «σκότωσε κάθε ελπίδα» για τους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα και ανέφερε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, προειδοποιώντας ότι επίκειται απάντηση σε συντονισμό με τους εταίρους της περιοχής.
Ο Αλ Θάνι είπε ότι δεν μπορούσε να προβλέψει ποια θα ήταν η απάντηση της Χαμάς στις τελευταίες προτάσεις των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός αν το Ισραήλ δεν είχε επιτεθεί στο Κατάρ την Τρίτη, αλλά είπε ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς «θα εξαντλήσουν τις ευκαιρίες» τους για να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός.
«Συναντήθηκα με μια από τις οικογένειες των ομήρων το πρωί της επίθεσης», είπε ο Αλ Θάνι. «Βασίζονται σε αυτή τη μεσολάβηση (κατάπαυση του πυρός), δεν έχουν άλλη ελπίδα για αυτό», συμπλήρωσε. «Νομίζω ότι αυτό που έκανε χθες ο Νετανιάχου, ήταν να σκοτώσει κάθε ελπίδα για τους ομήρους», ανέφερε ο Καταριανός πρωθυπουργός.
Το Κατάρ ελπίζει ότι θα υπάρξει «συλλογική απάντηση» στην ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα. «Θα υπάρξει αντίδραση από την περιοχή. Αυτή η αντίδραση βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαβούλευση και συζήτηση με άλλους εταίρους στην περιοχή», δήλωσε ο Αλ Θάνι.
Ο Αλ Θάνι ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί αραβο-ισλαμική σύνοδος κορυφής στη Ντόχα τις επόμενες ημέρες, όπου οι συμμετέχοντες θα αποφασίσουν.
«Ελπίζουμε σε κάτι ουσιαστικό που θα αποτρέψει το Ισραήλ από το να συνεχίσει αυτή την εκφοβιστική τακτική», σημείωσε.
«Έχω ξανασκεφτεί και για όλη τη διαδικασία των τελευταίων εβδομάδων, ότι ο Νετανιάχου απλώς σπαταλούσε το χρόνο μας», δήλωσε ο Αλ Θάνι. «Δεν ήταν σοβαρός σε τίποτα», πρόσθεσε, καθώς χαρακτήρισε τις πρόσφατες συνομιλίες «άσκοπες».
Ο Αλ Θάνι πρόσθεσε ότι στο Κατάρ «επανεξετάζουν τα πάντα» σχετικά με τη συμμετοχή τους σε τυχόν μελλοντικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε «πολύ λεπτομερείς συνομιλίες» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει «να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Αλ Θάνι και συμπλήρωσε: «Είναι αυτός που καταζητείται (από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο)».
«Νομίζω ότι κάποιος σαν αυτόν προσπαθεί να δώσει μαθήματα για τον πόλεμο και το νόμο. Παραβιάζει κάθε νόμο, παραβίασε κάθε διεθνή νόμο», είπε ο Αλ Θάνι.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, δεν αποκάλυψε την τύχη του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς, Χαλίλ Αλ Χάγια, μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Μέχρι στιγμής... δεν υπάρχει επίσημη δήλωση». «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει κάποιος άλλος αγνοούμενος... Υπάρχουν πολίτες του Κατάρ που βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσε.