- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν για ισραηλινό πλήγμα στο Κατάρ: «Απαράδεκτο, όποιο κι αν είναι το κίνητρο»
«Η επίθεση εναντίον της Χαμάς μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του πολέμου», λέει ο Νετανιάχου
«Ο πόλεμος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαπλωθεί στην περιοχή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ στο Κατάρ εναντίον ηγετών του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς ήταν «απαράδεκτες, όποιο κι αν είναι το κίνητρο».
«Ο πόλεμος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαπλωθεί στην περιοχή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, εκφράζοντας παράλληλα την «αλληλεγγύη προς το Κατάρ και τον εμίρη του, τον σεϊχη Ταμίμ αλ Θάνι».
Today's Israeli strikes on Qatar are unacceptable, whatever the reason. I express my solidarity with Qatar and its Emir, Sheikh Tamim Al Thani. Under no circumstances should the war spread throughout the region.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) September 9, 2025
Το πλήγμα στην ηγεσία της Χαμάς θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του πολέμου στη Γάζα εάν η Χαμάς δεχόταν το σχέδιο εκεχειρίας που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Ο Νετανιάχου είπε ότι η εποχή που οι «τρομοκράτες ηγέτες» έμεναν ατιμώρητοι έχουν τελειώσει. «Τελείωσε η εποχή που οι τρομοκράτες ηγέτες μπορούν να απολαύσουν κάποιου είδους ασυλία (…) Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει τέτοιου είδους ασυλία», είπε.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ ενήργησε «εντελώς ανεξάρτητα» και ότι η σημερινή αεροπορική επίθεση στην Ντόχα του Κατάρ «μπορεί να ανοίξει μια πόρτα για τον τερματισμό του πολέμου». Πρόσθεσε ότι διέταξε την επιχείρηση «για να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με τους δολοφόνους και να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ».
«Το Ισραήλ αποδέχτηκε τις αρχές, την πρόταση που προώθησε ο πρόεδρος Τραμπ για να μπει τέλος στον πόλεμο, αρχίζοντας από την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων μας», είπε ο Νετανιάχου. «Εάν γίνει δεκτή η πρόταση του προέδρου Τραμπ, ο πόλεμος μπορεί να τερματιστεί αμέσως», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ είπε την Κυριακή ότι απευθύνει «μια τελευταία προειδοποίηση» στη Χαμάς για να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα. «Οι Ισραηλινοί δέχτηκαν τους όρους μου. Είναι καιρός να τους δεχτεί και η Χαμάς. Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες στην περίπτωση που αρνηθεί», δήλωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.