- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Άγριο ξύλο Βρετανών τουριστών και ντόπιων καταστηματαρχών σε παραθαλάσσιο θέρετρο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τουρκία: Άγριο ξύλο Βρετανών τουριστών και ντόπιων καταστηματαρχών σε παραθαλάσσιο θέρετρο - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα σοβαρό επεισόδιο βίας σημειώθηκε στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Αλάνια, όταν ομάδα Βρετανών τουριστών συνεπλάκη με Τούρκους καταστηματάρχες, μετατρέποντας έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους σε πεδίο μάχης. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από μπουτίκ στην οδό Ατατούρκ, όπου έξι Βρετανοί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη, που καθόταν στην είσοδο του καταστήματός του. Οι πρώτες λεκτικές αντεγκλήσεις πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν σε χειροδικία, με αποτέλεσμα ο καταστηματάρχης να δεχθεί γροθιές και κλωτσιές και να σωριαστεί στο έδαφος, ενώ συνάδελφοί του έσπευσαν για να τον υπερασπιστούν.
Η σύρραξη κλιμακώθηκε όταν οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να χρησιμοποιούν ξύλα, αντικείμενα και ακόμη και ομπρέλες ως αυτοσχέδια όπλα, ενώ δεν έλειψαν και τα «ιπτάμενα» αντικείμενα που εκτοξεύονταν εκατέρωθεν. Το χάος εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων περαστικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι τη βίαιη σκηνή σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της τουριστικής περιοχής. Η ένταση κορυφώθηκε για αρκετά λεπτά, προτού τελικά οι Βρετανοί, αριθμητικά μειονεκτικοί, αναγκαστούν να υποχωρήσουν και να καταφύγουν σε κοντινό ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, από τη συμπλοκή προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η σοβαρότητά τους. Οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα, αποφασίζοντας να επιβάλουν τριήμερο κλείσιμο στην επιχείρηση όπου ξεκίνησε το περιστατικό, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον καβγά. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς η Αλάνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ξένους τουρίστες και η εικόνα τέτοιων επεισοδίων πλήττει το τουριστικό προφίλ της περιοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.