- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μαδούρο: Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή εδώ και έναν αιώνα
Η ένταση με τις ΗΠΑ αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες
N. Μαδούρο: Η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην Καραϊβική είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και έναν αιώνα
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή που έχει βιώσει η Νότια Αμερική εδώ και έναν αιώνα, αλλά δεν θα υποκύψει, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με την Ουάσινγκτον να στέλνει πολεμικά πλοία στη νότια Καραϊβική, επισήμως για να αντιμετωπίσει την απειλή των λατινοαμερικάνικων καρτέλ των ναρκωτικών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγαγε την καταστολή των καρτέλ σε κεντρικό στόχο της κυβέρνησής του, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον περιορισμό της μετανάστευσης και την ασφάλεια των νότιων συνόρων.
Όμως ο Μαδούρο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο και άλλοι αξιωματούχοι λένε ότι οι ΗΠΑ απειλούν τη χώρα τους με την ανάπτυξη του πολεμικού ναυτικού, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί μια επέμβαση εναντίον τους.
«Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή που έχει βιώσει η ήπειρός μας τα τελευταία 100 χρόνια» είπε ο Μαδούρο μιλώντας σε δημοσιογράφους, αξιωματούχους και στρατιωτικούς στο Καράκας. «Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια κατάσταση», τόνισε, εξηγώντας ότι έχουν αναπτυχθεί οκτώ πλοία με 1.200 πυραύλους και ένα υποβρύχιο.
Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι φιλειρηνική αλλά δεν θα υποκύψει στις απειλές. «Είναι μια αδικαιολόγητη, ανήθικη, απολύτως εγκληματική και αιματηρή απειλή», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η χώρα και η ηγεσία της διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως. Στις αρχές Αυγούστου η Ουάσινγκτον διπλασίασε στα 50 εκατομμύρια δολάρια την αμοιβή που προσφέρει για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Μαδούρο, τον οποίο κατηγορεί για διακίνηση ναρκωτικών και διασυνδέσεις με εγκληματικές οργανώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».
Ο Εσθονός Χένρικ Χολολέι απολύθηκε - Απογοητευμένος δηλώνει ο ίδιος
Η ιδρύτρια του Beauty 2 The Streetz και «Ηρωίδα της Χρονιάς» του CNN έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
«Κανείς δεν γνωρίζει πού τους πηγαίνουν ή πού τους κρατάνε», αναφέρουν ακτιβιστές
Και αναφέρει γιατί πλέον έχει αλλάξει γνώμη
Ιχνηλατώντας έναν μήνα μεταβαλλόμενων απαιτήσεων του Αμερικανού προέδρου
«Αποφασιστικό βήμα» χαρακτήρισε την κίνηση η Κάγια Κάλας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τεχεράνη
Πενταετής πολιτική της ΕΕ στοχεύει στη μείωση των παράτυπων αφίξεων και ενίσχυση των επιστροφών
Eντελώς αψυχολόγητη η ενέργεια του οδηγού, λένε ειδικοί
Από τα πεζοδρόμια του Σεν Ζερμέν έως το Μέγαρο των Ηλυσίων και την ύψιστη κρατική διάκριση
Σύμφωνα με έρευνα του World Travel & Tourism Council σε 4.500 ταξιδιώτες
Ποιες εξουσίες έχουν οι πράκτορές της στη χρήση βίας
Η εικόνα αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου το Κρεμλίνο επιχειρεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση που συγκλόνισε τη Μινεάπολη
Όταν ο επικεφαλής των συνόρων απομακρύνθηκε από τη Μινεσότα, έχασε και την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο X
Δέχτηκαν από 140 χτυπήματα στην πλάτη τους με ραβδί από μπαμπού
Μέση Ανατολή και Ουκρανία στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες
Ισχυρή υποστήριξη της βάσης MAGA, με το Ιράν να συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής
Ο Δημοκρατικός πολιτικός θα τερματίσει την καριέρα του στις αρχές του 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.