- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών - Δραματική κατάσταση στην επαρχία Κουνάρ
Αναφορές για περισσότερους από 800 νεκρούς
Μάχη με τον χρόνο και τα συντρίμμια για τον απεγκλωβισμό πολιτών
Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που καταγράφηκε πριν λίγες ώρες στο Αφγανιστάν. Οι νέες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους από 800 νεκρούς και 2.500 τραυματίες. Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα συντρίμμια για να εντοπίσουν επιζώντες, κυρίως στην επαρχία Κουνάρ, η οποία επλήγη περισσότερο από το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν έχει ξεπεράσει τους 800, δήλωσε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, με την πλειονότητα των θανάτων να σημειώνεται στην απομακρυσμένη επαρχία Κουνάρ. Περίπου 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.500 άλλοι τραυματίστηκαν στην Κουνάρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των 12 νεκρών και 255 τραυματιών στην επαρχία Νανγκαρχάρ δεν έχει αλλάξει.
Δραματική η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Αφγανιστάν
Ένας κάτοικος στην περιοχή Νουργκάλ του Αφγανιστάν, μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στην Κουνάρ, είπε ότι σχεδόν ολόκληρο το χωριό είχε καταρρεύσει από τη δύναμη του σεισμού. «Παιδιά είναι κάτω από τα ερείπια. Οι ηλικιωμένοι είναι κάτω από τα ερείπια. Νέοι είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Associated Press κάτοικος. «Χρειαζόμαστε βοήθεια εδώ», παρακάλεσε. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους να έρθουν εδώ. Ας βγάλουμε τους ανθρώπους που είναι θαμμένοι. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να έρθει και να βγάλει πτώματα από κάτω από τα ερείπια».
Το Αφγανιστάν είναι επιρρεπές σε φονικούς σεισμούς, ιδιαίτερα στην οροσειρά Χίντου Κους, όπου συναντώνται οι ινδικές και οι ευρασιατικές τεκτονικές πλάκες. Το Αφγανιστάν έχει πολλά ρήγματα και καταγράφεται συχνή κίνηση μεταξύ τριών τεκτονικών πλακών. Μια σειρά σεισμών στα δυτικά της χώρας σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους πέρυσι.
Ένας σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ έπληξε το Αφγανιστάν στις 7 Οκτωβρίου 2023, ακολουθούμενος από ισχυρούς μετασεισμούς. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εκτίμησε ότι τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για πολύ χαμηλότερο αριθμό νεκρών, περίπου 1.500. Ήταν η πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή που έπληξε το Αφγανιστάν στην πρόσφατη ιστορία.
Πηγή: Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.