- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέφος κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τους γονείς του - Σκηνοθέτησαν την απαγωγή του
Σοκ στην Καλιφόρνια - Οι αντιφάσεις των γονέων
Ο Εμάνουελ Χάρο, βρέφος επτά μηνών, βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των γονέων του, Τζέικ και Ρεμπέκα, λίγες ημέρες πριν οι ίδιοι δηλώσουν ψευδώς την απαγωγή του.
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 7μηνου βρέφους Εμάνουελ Χάρο παρουσίασαν οι εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνια την Τετάρτη.
«Η καταγγελία στην παρούσα υπόθεση αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι το βρέφος Εμάνουελ κακοποιούνταν, ήταν θύμα κακοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι τελικά, εξαιτίας αυτής της κακοποίησης, υπέκυψε στα τραύματα», δήλωσε ο Εισαγγελέας της Κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικλ Χέστριν.
Οι γονείς του παιδιού, Τζέικ και Ρεβέκκα Χάρο, κατηγορούνται με ποινική δίωξη για τον φόνο του γιου τους. Στις 14 Αυγούστου η Ρεβέκκα είχε καταγγείλει ψευδώς ότι το μωρό απήχθη σε πάρκινγκ καταστήματος στη Γιουκάιπα, υποστηρίζοντας ότι την είχαν χτυπήσει την ώρα που άλλαζε την πάνα του. Οι έρευνες αποκάλυψαν αντιφάσεις και σύντομα οι δύο γονείς θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Εμάνουελ είχε δολοφονηθεί μέρες νωρίτερα, με την τελευταία του εμφάνιση να καταγράφεται στις 5 Αυγούστου. Οι αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανά του, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.
Ο Τζέικ Χάρο είχε βεβαρημένο παρελθόν: το 2018 είχε καταδικαστεί για κακοποίηση της 10 εβδομάδων κόρης του από προηγούμενη σχέση. Το βρέφος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα πλευρών, βλάβες στη σπονδυλική στήλη και αιμορραγίες στον αμφιβληστροειδή. Παρά τη βαρύτητα των τραυμάτων, ο Χάρο ισχυρίστηκε ότι απλώς «του έπεσε στο νεροχύτη». Οι γιατροί κατέθεσαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να εξηγήσει τις εκτεταμένες κακώσεις.
Αν και είχε ομολογήσει την ενοχή του, η εξάχρονη ποινή φυλάκισης ανεστάλη και του επιβλήθηκε μόνο τετραετής επιτήρηση. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα παραβίασε την επιτήρηση κατέχοντας παράνομα όπλο. «Ο κ. Χάρο θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή όταν έγινε αυτό το έγκλημα. Αν ο δικαστής είχε κάνει τη δουλειά του, ο Εμάνουελ θα ζούσε σήμερα», δήλωσε ο εισαγγελέας Χέστριν.
Σήμερα, το κοριτσάκι εκείνο είναι 7 ετών, κατάκοιτο και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Ο σερίφης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, Σάνον Ντίκους, χαρακτήρισε τον Τζέικ Χάρο «έμπειρο κακοποιητή παιδιών». Από το ανδρόγυνο των Χάρο αφαιρέθηκε επίσης η επιμέλεια του 2χρονου παιδιού τους.
Το ζευγάρι κρατείται με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων έκαστος, ενώ η προσαγωγή τους ορίστηκε για τις 4 Σεπτεμβρίου.
(Πηγή: People)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.