- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μινεσότα: Δύο μαθητές νεκροί από τους πυροβολισμούς σε καθολικό σχολείο – Το μανιφέστο του δράστη
«Δεν ζήτησα τη ζωή. Εσείς δεν ζητήσατε το θάνατο» - 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν
Μινεσότα: Δύο μαθητές νεκροί από τους πυροβολισμούς σε καθολικό σχολείο – Το μανιφέστο του δράστη
Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης σε καθολικό σχολείο στη Μινεσότα, όταν ένοπλος ντυμένος στα μαύρα άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, στην τρίτη μόλις ημέρα μαθημάτων. Από τα πυρά σκοτώθηκαν δύο παιδιά, ηλικίας 8 και 10 ετών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 17 άνθρωποι – ανάμεσά τους 14 παιδιά και τρεις ηλικιωμένοι ενορίτες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε μέσα από τα παράθυρα προς τους μαθητές που είτε είχαν ήδη καθίσει είτε εισέρχονταν στον ναό, προτού βάλει τέλος στη ζωή του. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8:30 π.μ., με τις Αρχές να προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τον συνολικό αριθμό των παρευρισκόμενων.
Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Ρόμπιν Γουέστμαν, 23 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, είχε αλλάξει το όνομά του από Ρόμπερτ το 2020, δηλώνοντας ότι αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα. Ήταν οπλισμένος με τρία διαφορετικά όπλα – ένα τουφέκι, ένα κυνηγετικό και ένα πιστόλι – τα οποία είχε αγοράσει νόμιμα το τελευταίο διάστημα. Η αστυνομία ερευνά τις ψηφιακές του δραστηριότητες, περιλαμβανομένων βίντεο και αναρτήσεων που είχαν προγραμματιστεί να δημοσιευτούν στο YouTube. Σε ένα από τα βίντεο, ο δράστης εμφανίζει οπλισμό και αφήνει μηνύματα απολογίας προς την οικογένειά του, ενώ σε άλλο παρουσιάζει σημειωματάρια γραμμένα σε κυριλλικό αλφάβητο, με ανησυχητικό περιεχόμενο.
Κατά τη διάρκεια του βίντεο, το άτομο που τραβάει το βίντεο τραγουδάει τη λέξη «αύριο» και λέει: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου… είναι οι μόνοι άνθρωποι από τους οποίους ζητώ συγγνώμη». Επίσης, «μετανιώνω για όλα. Δεν ζήτησα τη ζωή. Εσείς δεν ζητήσατε το θάνατο».
Παρά τις μαρτυρίες και τα ευρήματα, το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Μπράιαν Ο’Χάρα. Ανέφερε ότι δεν έχει προκύψει καμία άμεση σύνδεση του Γουέστμαν με την εκκλησία, αν και η μητέρα του είχε εργαστεί εκεί παλαιότερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.