- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Άκαρπη επιχείρηση στην Αργεντινή για πίνακα που είχε κλαπεί από τους Ναζί
Οι αρχές της Αργεντινής πραγματοποίησαν έφοδο σε κατοικία στο Μαρ ντελ Πλάτα, έπειτα από τον εντοπισμό σε αγγελία πώλησης ακινήτου ενός πίνακα του 17ου αιώνα, ο οποίος θεωρείται ότι είχε κλαπεί από τους Ναζί.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι στην Αργεντινή, ο πίνακας δεν βρισκόταν πλέον εκεί. Στο σημείο όπου φαινόταν να κρέμεται στο φωτογραφικό υλικό της αγγελίας, υπήρχε πλέον μια μεγάλη ταπισερί. Οι αρχές κατάσχεσαν όπλα, χαρακτικά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Πρόκειται για το έργο «Πορτρέτο μιας Κυρίας» του Ιταλού ζωγράφου Τζουζέπε Γκιζλάντι, που ανήκε στον Ολλανδό εβραίο έμπορο τέχνης Ζακ Γκάουντστικερ, του οποίου η συλλογή κατασχέθηκε το 1940.
Η κατοικία ανήκει στην κόρη του Φρίντριχ Κάντγκιεν, πρώην αξιωματικού των SS και στενού συνεργάτη του Χέρμαν Γκέρινγκ, ο οποίος μετέφερε έργα τέχνης στην Αργεντινή μετά τον πόλεμο. Η ίδια και ο σύντροφός της βρίσκονται τώρα υπό έρευνα για ενδεχόμενη απόκρυψη κλεμμένης περιουσίας.
Η υπόθεση αναζωπυρώνει τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα της επιστροφής έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τον ρόλο της Αργεντινής ως καταφύγιο Ναζί φυγάδων μετά το 1945.
Πηγή: Guardian