- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ζελένσκι ορκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα, καθώς η Ουκρανία γιορτάζει την ανεξαρτησία της
Εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για μια δίκαιη ειρήνη - Μηνύματα στήριξης από τη διεθνή κοινότητα
Η Ουκρανία γιόρτασε την ημέρα της ανεξαρτησίας της με τον πρόεδρο Ζελένσκι να δηλώνει ότι ο αγώνας για ελευθερία θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη δίκαιης ειρήνης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται για την ελευθερία της, στο διάγγελμά του με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας.
«Χρειαζόμαστε μια δίκαιη ειρήνη, μια ειρήνη όπου το μέλλον μας θα αποφασίζεται μόνο από εμάς» ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα αντιστέκεται στη Ρωσία «όσο οι εκκλήσεις μας για ειρήνη δεν εισακούονται».
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι «η Ουκρανία δεν έχει ακόμη κερδίσει, αλλά σίγουρα δεν έχει χάσει». Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που η Μόσχα κατηγορούσε το Κίεβο για επίθεση με drones σε πυρηνικό σταθμό στην περιοχή Κουρσκ, προκαλώντας πυρκαγιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.
Οι εκδηλώσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος ανακοίνωσε αποστολή drones, πυρομαχικών και τεθωρακισμένων αξίας άνω του 1 δισ. καναδικών δολαρίων.
Παρών ήταν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Κιθ Κέλογκ, που τιμήθηκε με το Παράσημο της Τιμής από τον Ζελένσκι.
Ο Βασιλιάς Κάρολος έστειλε επιστολή με «θερμές και ειλικρινείς ευχές» στον ουκρανικό λαό, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το «ακατάβλητο πνεύμα» τους. Η βρετανική κυβέρνηση ανήρτησε ουκρανικές σημαίες στη Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ επιβεβαίωσε παράταση της εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών μέχρι το 2026.
Την ίδια στιγμή, η Νορβηγία ανακοίνωσε συνεισφορά 7 δισ. κορωνών σε συστήματα αεράμυνας, ενώ η Σουηδία υπέγραψε συμφωνία για κοινή αμυντική παραγωγή με την Ουκρανία.
Παράλληλα, η Ρωσία υποστήριξε ότι κατέλαβε δύο χωριά στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζοντας την αργή αλλά αιματηρή προέλασή της στην περιοχή του Ντονέτσκ.
(Mε πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι Ιρανοί δεν έχουν ναυτικό, δεν έχουν αεροπορία και οι εναπομείναντες στρατιώτες τους είναι απλήρωτοι»
Πότε θα γίνει ορατή - Άδειασε η αγορά από προστατευτικά γυαλιά σε όλη την Ευρώπη
Η Τζέιμι Φράνκλιν έγινε το πρόσωπο των social media λόγω της παρουσίας και των κινήσεών της πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο
Η αναφορά αφορά τη χρυσή επιγραφή με την ένδειξη «Oval Office»
Διάσωση μετά από 10ωρη γιγαντιαία επιχείρηση - Στους 188 οι νεκροί
Δεν είναι μόνο η λογοκλοπή, αλλά και τα βιογραφικά ψεύδη που δεν έλεγξε κανείς
Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι κρατούνται σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες
Ουρές σε Παρίσι, Λονδίνο και Βρυξέλλες
Πειρατεία αποκαλεί τις νηοψίες της ΕΕ - Αιχμές για τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ασία
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Τη μεγαλύτερη ζέστη αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα η δυτική και η νότια Ευρώπη
Παρουσίαζε ψευδή διάγνωση επί 2 χρόνια - Χρησιμοποιούσε τις δωρεές για προσωπικά χρέη
Είναι άνευ σημασίας οι νίκες του Ελ Σαγιέντ και του Μαμντάνι;
Η μεγάλη επιστροφή και η βαριά σκιά του παρελθόντος: οι δηλώσεις θαυμασμού για τον Χίτλερ και η κοντή μνήμη του κόσμου της Μόδας
«Ήταν δίπλα μου και έλεγε: "είναι όλα εντάξει μαμά"»
Προκλητική διαφήμιση στην Times Square, με αιχμές για τη φορολογική και οικονομική πολιτική της πόλης
Υπάρχει επιστημονική βάση για τον διαχωρισμό του εμβολίου MMR σε ξεχωριστές δόσεις;
Τα παράδοξα των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων υπέρ της Χαμάς και των μουλάδων
«Δέχομαι πολλές απειλές για τις οποίες δεν γνωρίζετε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.