- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Εμινέ Ερντογάν ζητά από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ να στείλει επιστολή στον Νετανιάχου για τα παιδιά της Γάζας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απορρίπτει τα περί λιμού ως «κατάφωρο ψέμα»
Η Εμινέ Ερντογάν ζητά από την Μελάνια Τραμπ να στείλει επιστολή στον Νετανιάχου για τα παιδιά της Γάζας
Η πρώτη κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν έγραψε στην σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, παροτρύνοντάς την να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και να του θέσει το θέμα του αγώνα που βιώνουν τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Η Εμινέ Ερντογάν γράφει ότι εμπνεύστηκε από την επιστολή που έστειλε η Μελάνια Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σχετικά με τα παιδιά στην Ουκρανία και τη Ρωσία.
«Έχω εμπιστοσύνη ότι η ευαισθησία που επιδείξατε για τα 648 παιδιά της Ουκρανίας (…) θα επεκταθεί και στη Γάζα», αναφέρει σε αυτήν την επιστολή που φέρει χθεσινή ημερομηνία (22 Αυγούστου) και δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.
«Αυτές τις ημέρες, όπου ο κόσμος βιώνει μια συλλογική αφύπνιση και η αναγνώριση της Παλαιστίνης έχει γίνει παγκόσμια βούληση, πιστεύω ότι η έκκλησή σας εκ μέρους της Γάζας θα εκπληρώσει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.
Ένας διεθνής οργανισμός που παρακολουθεί την επισιτιστική κατάσταση παγκοσμίως έκρινε την Παρασκευή ότι στην Πόλη της Γάζας και τις γύρω περιοχές επικρατεί λιμός ο οποίος πιθανότατα θα επεκταθεί, κλιμακώνοντας την πίεση προς το Ισραήλ ώστε να επιτρέψει την είσοδο περισσότερης βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την έκθεση αυτού του οργανισμού χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρο ψέμα». «Το Ισραήλ δεν έχει πολιτική λιμού. Το Ισραήλ έχει μια πολιτική πρόληψης του λιμού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου, για τον οποίο «οι μόνοι που σκόπιμα αφήνονται να λιμοκτονούν στη Γάζα είναι οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.