Κοσμος

Μωρό γορίλα που σώθηκε από λαθρεμπόρους επιστρέφει στο σπίτι του

Είχε βρεθεί σε κοντέινερ εμπορευμάτων σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μωρό γορίλα που σώθηκε από λαθρεμπόρους επιστρέφει στο σπίτι του - Είχε βρεθεί σε κοντέινερ εμπορευμάτων σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ένα μωρό γορίλα που είχε διασωθεί πέρυσι από κοντέινερ εμπορευμάτων σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενδέχεται σύντομα να επιστρέψει στη Νιγηρία, τον φυσικό του χώρο.

Το μικρό ζώο, που ονομάστηκε Ζεϊτίν, φιλοξενήθηκε και φροντίστηκε στον ζωολογικό κήπο Πολόνεζκοϊ της Τουρκίας, όπου υποβλήθηκε σε αποκατάσταση μετά την κακομεταχείριση που υπέστη από λαθρέμπορους. Από τον Δεκέμβριο που βρέθηκε, έχει ανακτήσει βάρος και έχει μεγαλώσει αισθητά.

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Νιγηρία, αναζητώντας διαβεβαιώσεις ότι, όταν ο Ζεϊτίν επιστρέψει στην πατρίδα του, δεν θα κινδυνεύσει ξανά από παράνομους εμπόρους.