Κοσμος

Ιδιοκτήτης εστιατορίου αποκαλύπτει τα πιάτα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε όταν τρώτε έξω

Όσα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν επιλέξετε το γεύμα σας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ένα βίντεο στο TikTok δίνει «χρυσές συμβουλές» για τα πιάτα στα εστιατόρια

Η Julia Besz μετέφερε στο TikTok τις «χρυσές» συμβουλές που της έδωσε ένας φίλος της, ιδιοκτήτης εστιατορίου, για τα πιάτα που θα πρέπει να αποφεύγει να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο, προκειμένου να αποφύγει τις παγίδες που θα μπορούσαν να την κάνουν να φύγει με πόνο στο στομάχι. 

Είτε δειπνείτε σε μια αλυσίδα εστιατορίων, είτε σε ένα πολυτελές μέρος, «το πρώτο στη λίστα του που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι οι "ειδικές προσφορές" που δεν συνδέονται με κάποιο εποχιακό συστατικό». Όπως εξηγεί, ακούγεται μεν ακίνδυνο, αλλά πολλές φορές οι προσφορές στα εστιατόρια σημαίνουν ότι τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή τους ήταν αυτά που ετοιμάζονταν να χαλάσουν. «Η σάλτσα καλύπτει την κατάσταση του προϊόντος, η γαρνιτούρα αποσπά την προσοχή και μέχρι να τελειώσεις, ουσιαστικά έχεις πληρώσει ακριβά για τα χθεσινά περισσεύματα».

Τα πιάτα με θαλασσινά και οι μπουφέδες στα εστιατόρια

Η παραγγελία ψαριών σε ένα εστιατόριο με θαλασσινά που δεν βρίσκεται πουθενά κοντά στην ακτή είναι ήδη επικίνδυνη, αναφέρει η γυναίκα στο βίντεό της, εξηγώντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση, οι πελάτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα οστρακοειδή. «Εκτός αν ξέρετε ότι έχουν καθημερινές παραδόσεις και άψογη αποθήκευση. Ο λάθος χειρισμός των θαλασσινών μετατρέπει ένα φανταχτερό πιάτο σε ωρολογιακή βόμβα». 

Τα πιάτα με κοτόπουλο σε μπουφέδες ή σε μπουφέδες τύπου «όσο μπορείς να φας» υποτίθεται ότι αποτελούν «το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια αν οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές, και πιστέψτε με — σε μέρη με μεγάλο όγκο πωλήσεων, δεν ελέγχουν κάθε δίσκο όπως θα έπρεπε», έγραψε επίσης η Besz.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν τι θα παραγγείλουν σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Fred Harrington, Διευθύνων Σύμβουλος της Proxy Coupons, σύμφωνα με το Yahoo! Life. «Τα εστιατόρια το γνωρίζουν αυτό — και έχουν σχεδιάσει τα μενού τους για να αξιοποιούν αυτή τη γρήγορη λήψη αποφάσεων». Αν κοιτάτε ένα μενού και οι τιμές είναι κρυφές ή σε σημείο που δεν περιμένατε, υπάρχει λόγος γι' αυτό. «Ο στόχος των εστιατορίων είναι να βάζουν το φαγητό πρώτο και την τιμή δεύτερη στο μυαλό του πελάτη», δήλωσε στο Delish ο λέκτορας του USC, Δρ. Jason Buhle . «Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούν να το πετύχουν αυτό είναι κυριολεκτικά αναφέροντας το φαγητό πρώτο και την τιμή δεύτερη».

Πηγή: New York Post