Η Ελβετία δε σκοπεύει να συλλάβει τον Πούτιν αν γίνουν εκεί οι συνομιλίες για την Ουκρανία
Η χώρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής παρά το ένταλμα σύλληψης
Εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εκκρεμεί από το 2023 ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
«Ασυλία» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν επισκεφθεί τη χώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία θα χορηγήσει η Ελβετία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Ιγκνάτσιο Κάσις.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε χθες τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, με τη συμμετοχή και του ίδιου. Για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος.
Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε την Τρίτη να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στη Γενεύη, μια ιδέα με την οποία συμφώνησε και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
Εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εκκρεμεί από το 2023 ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Politico, ο Κάσις διευκρίνισε ότι δεν θα συλληφθεί αν έρθει στην χώρα για να συμμετάσχει σε ειρηνευτική διάσκεψη.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελβετία είναι «έτοιμη για μια τέτοια συνάντηση». «Έχουμε πάντα εκφράσει την προθυμία μας, αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται από τη βούληση των μεγάλων δυνάμεων», δήλωσε ακόμη.
Η Ελβετία «έχει διευκρινίσει τη νομική κατάσταση», πρόσθεσε ο υπουργός και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τέτοια σύνοδο κορυφής «παρά το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν, λόγω του ειδικού ρόλου μας και του ρόλου της Γενεύης ως ευρωπαϊκής έδρας του ΟΗΕ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.