- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία -«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία»
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι και Κόστα
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία -«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία»
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Right after our discussion with the members of the European Council, I had a phone call with President @ZelenskyyUa.
— António Costa (@eucopresident) August 19, 2025
I underlined the EU’s unity and unwavering support for Ukraine, as well as our commitment to maintaining pressure on Russia.
Our top priorities are to stop the…
O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, έκανε γνωστό ότι «αμέσως μετά τη συζήτησή μας με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπογράμμισε «την ενότητα και την ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, καθώς και τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε την πίεση στη Ρωσία».
The video conference with the members of the European Council for a debrief on the talks regarding Ukraine began a few minutes ago.
— António Costa (@eucopresident) August 19, 2025
The EU firmly supports the Ukrainian people and President @ZelenskyyUa.
Ukraine has been — and will remain — at the top of Leaders’ agendas in the… pic.twitter.com/KBNZG2nVWd
Σε ανάρτησή του στο «Χ» ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημειώνει: «Οι κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να σταματήσει η αιματοχυσία, να προωθήσουμε την ανταλλαγή κρατουμένων και να διασφαλίσουμε την επιστροφή των χιλιάδων παιδιών που έχουν απαχθεί από τη Ρωσία. Θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για συγκεκριμένες και ουσιαστικές εγγυήσεις ασφαλείας. Μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τις ΗΠΑ, θα προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματα για την επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον ουκρανικό λαό και να προχωρήσουμε με τη διαδικασία διεύρυνσης. Το μέλλον της Ουκρανίας έγκειται επίσης στην ευημερία και τη σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει η ένταξη στην ΕΕ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Ο ολιγάρχης ιδιοκτήτης του θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν
Στην εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται πάντως δραματικές αλλαγές
Τα τούνελ εντοπίστηκαν κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός
Στο επίκεντρο ο έλεγχος της OPEN AI
Αυξάνονται για 11η διαδοχική χρονιά
Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού υποδομές της οργάνωσης - Δοκιμάζεται η εκεχειρία
Ποιους είχε βάλει στο στόχαστρο
Μήνυμα συμμαχίας με Ρωσία – Ο Κιμ υπόσχεται πλήρη στήριξη και μελλοντική στρατιωτική συνεργασία
Η καταπίεση του ιρανικού λαού συνεχίζεται
Το CNN φέρνει στο φως τη συχνή επικοινωνία και τις κοινωνικές επαφές που είχαν
Αναπαράσταση άνδρα που προσπάθησε να σωθεί - Νέα ευρήματα από ανασκαφές στην Πομπηία
Παραμένει σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη συναυλία της Σακίρα στη Βραζιλία
Οι πρώτοι τραυματίες, τα λάθη και το «πυρηνικό μαύρισμα» μετά την έκρηξη στον Αντιδραστήρα 4
Η μαζική τάση απαλλαγής από το χιτζάμπ διαμορφώθηκε μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί
Ο δράστης είχε στο στόχαστρο αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τραμπ
Το βίντεο που έγινε viral και τον έβαλε σε μπελάδες
Ο νέος πρωθυπουργός, Πέτερ Μαγιάρ, ζητά τη σύλληψη των «εγκληματιών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.