- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρίστρια στη Βενετία έπιασε 14χρονη κλέφτρα πορτοφολιών
Ο έντονος διαπληκτισμός, οι αντιδράσεις του κόσμου και η σύλληψη
Τουρίστρια στη Βενετία έπιασε 14χρονη κλέφτρα πορτοφολιών - Ο έντονος διαπληκτισμός, οι αντιδράσεις του κόσμου και η σύλληψη
Ένα επεισόδιο έντασης σημειώθηκε στη Βενετία, όταν Αμερικανίδα τουρίστρια αντιλήφθηκε 14χρονη να επιχειρεί να της αρπάξει το πορτοφόλι και αντέδρασε άμεσα, κρατώντας την από την κοτσίδα μπροστά σε δεκάδες περαστικούς. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή Santa Maria del Giglio, με την τουρίστρια να κατηγορεί τη νεαρή ότι πήρε την τσάντα της με χρήματα και το διαβατήριο.
Παρά τις αντιδράσεις της ανήλικης, η γυναίκα δεν την άφησε να ξεφύγει, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε ακόμη μια κοπέλα που φέρεται να ήταν συνεργός. Όταν εκείνη απείλησε να καλέσει την αστυνομία, η Αμερικανίδα απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τη βοηθήσει να πάρει πίσω τα χαμένα της έγγραφα.
Η κατάσταση κλιμακώθηκε πριν φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η 14χρονη χτύπησε την τουρίστρια στο κεφάλι με το κινητό της, προκαλώντας της αιμορραγία και ανάγκη για ιατρική φροντίδα. Οι δύο ανήλικες τελικά συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα και κατηγορήθηκαν για κλοπή, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.
Το βίντεο του περιστατικού έγινε γρήγορα viral, με εκατοντάδες σχόλια χρηστών που επαινούσαν την αποφασιστικότητα της γυναίκας. Παράλληλα, οι αρχές προειδοποιούν ότι συμμορίες στρατολογούν όλο και περισσότερα παιδιά για να εκμεταλλευτούν νομικά κενά, ενώ οι περισσότερες υποθέσεις καταρρέουν λόγω απουσίας μαρτύρων-τουριστών.
Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά αλλαγές στη νομοθεσία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κανονικοποίηση εγκλημάτων που βλάπτουν την πόλη», ενώ οργανώσεις πολιτών καταγγέλλουν ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά κάτω των 13 ετών, κυρίως κορίτσια, ωθούνται σε τέτοιες πρακτικές, στοχοποιώντας ευάλωτες ομάδες όπως ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.