- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Η καταιγίδα Floris «σαρώνει» τo Ηνωμένο Βασίλειο - Κίτρινη προειδοποίηση σε πολλές περιοχές
Ακυρώσεις δρομολογίων και «καμπανάκι» για ισχυρούς ανέμους
Καταιγίδα Floris: Προειδοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολύ ισχυρούς ανέμους και ακυρώσεις δρομολογίων
H καταιγίδα Floris «σαρώνει» τη Βόρεια Ιρλανδία. «Κίτρινη προειδοποίηση» για ανέμους στα βόρεια τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου τέθηκε σε ισχύ στις 6 π.μ. τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 6 π.μ. την Τρίτη. Οι προειδοποιήσεις έχουν αναβαθμιστεί σε πορτοκαλί για μεγάλο μέρος της Σκωτίας και θα ισχύουν από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών LNER έχει ενημερώσει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν βόρεια του Νιούκαστλ, ενώ η Avanti West Coast έχει συμβουλεύσει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν βόρεια του Πρέστον, το οποίο θα «επηρεαστεί σοβαρά» από τις καιρικές συνθήκες.
Η καταιγίδα θα μπορούσε επίσης να διαταράξει τις οδικές, αεροπορικές και πορθμειακές υπηρεσίες, καθώς και να κλείσει γέφυρες. Ορισμένα δρομολόγια τρένων και πορθμείων έχουν ανασταλεί, με πιθανές καθυστερήσεις και περαιτέρω ακυρώσεις δρομολογίων. Μεγάλο μέρος της Σκωτίας θα πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας έως και 137 χλμ./ώρα, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι δυτικές παράκτιες περιοχές αναμένεται να υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα από την καταιγίδα, αν και ισχυροί άνεμοι και βροχή είναι πιθανό να προκαλέσουν αναστάτωση στα φεστιβάλ του Εδιμβούργου.
Οι προειδοποιήσεις των ειδικών για την καταιγίδα Floris
Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μάθιου Λένερτ, δήλωσε: «Σε όλη την περιοχή προειδοποίησης, πολλές εσωτερικές περιοχές είναι πιθανό να δουν ριπές 60-80 χλμ/ώρα, με τις ριπές 60-70 χλμ/ώρα να είναι πιο πιθανές σε μεγαλύτερα υψόμετρα και γύρω από εκτεθειμένες ακτές στη Σκωτία. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ορισμένες τοποθεσίες εδώ να καταγράψουν ακόμη και ριπές 85 χλμ/ώρα». Οι ισχυρότεροι άνεμοι είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Σκωτία το απόγευμα και τη νύχτα της Δευτέρας, αλλά υπάρχει κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το βάθος και την πορεία του Φλόρις, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.
#StormFloris arrives during Monday morning, bringing unseasonably strong winds to the north of the UK ⚠️
— Met Office (@metoffice) August 3, 2025
Heavy rain will also sweep eastwards across the country ☔ pic.twitter.com/t6j0Hl4tb8
Ο Λένερτ δήλωσε: «Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά αργότερα τη Δευτέρα, αλλά θα παραμείνουν πολύ ισχυροί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στα ανατολικά. Οι έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται επίσης να συμβάλουν στην αναστάτωση κατά τόπους».
Η ζώνη προειδοποίησης καλύπτει τη Σκωτία, τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας, τη βόρεια Ουαλία και τη βόρεια Αγγλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Πιθανό το αίτημα για απονομή χάριτος
Σχεδόν μισή ημέρα μαθημάτων την εβδομάδα χάνεται
Eπτά κουκουλοφόροι μπήκαν σε αποθήκη της ιστορικής οινοποιίας
Οι πίνακες «Madame Colonna Romano» και «Young Woman at the Well»
Η βρετανική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο Έπσταϊν
Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ο Γκέμπελς χειροκροτεί από την κόλαση»
Ο πρώην στρατιωτικός ψυχίατρος σκότωσε 13 ανθρώπους, οι 12 από τους οποίους ήταν στρατιώτες την 5η Νοεμβρίου 2009
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.