- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ απολύει την επικεφαλής στατιστικής του Υπουργείου Εργασίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
Υποστηρίζοντας ότι είναι διορισμένη από τον Μπάιντεν
Ο Τραμπ απολύει την επικεφαλής στατιστικής του Υπουργείου Εργασίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την Παρασκευή την απόλυση της επιτρόπου του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, Έρικα Λ. ΜακΕντάρφερ, μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.
«Χρειαζόμαστε ακριβή στοιχεία για την απασχόληση. Έχω δώσει εντολή στην ομάδα μου να απολύσει ΑΜΕΣΑ αυτή την πολιτική διορισμένη του Μπάιντεν. Θα αντικατασταθεί από κάποιον πολύ πιο ικανό και καταρτισμένο», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Η ΜακΕντάρφερ είχε προταθεί από τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να αναλάβει το αξίωμα το 2023 και είχε επικυρωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.
Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά 258.000 θέσεις, υποδηλώνοντας μια απότομη επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.
Η έκθεση για την απασχόληση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το Υπουργείο Εργασίας και παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,2% τον περασμένο μήνα, λόγω της μείωσης της απασχόλησης των νοικοκυριών. Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας έχει στηρίξει την οικονομία εν μέσω των αντιξοοτήτων που προκαλούν οι επιθετικές εμπορικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Οι εισαγωγικοί δασμοί αρχίζουν να ωθούν τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο η οικονομία να βιώσει μια περίοδο υποτονικής ανάπτυξης και υψηλών τιμών, γνωστή ως στασιμόπληξη, η οποία θα έθετε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε δύσκολη θέση. Η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.