- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Ισραήλ επεκτείνει τις «πράσινες» επενδύσεις του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Αντιδράσεις για το φιλικό προς το περιβάλλον project του ηθοποιού
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγχρηματοδότης σε πολυτελές ξενοδοχείο που θα χτιστεί στο Τελ Αβίβ
Επενδυτικός όμιλος στον οποίο συμμετέχει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φέρεται να έλαβε την τελική έγκριση για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου κοντά στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Ο ηθοποιός κατέχει το 10% του τεράστιου έργου και το υπόλοιπο μοιράζεται μεταξύ της εταιρείας Harag και των αδελφών Αχίκαμ και Λίορ Κοέν.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το οικολογικά πιστοποιημένο θέρετρο στη μαρίνα Χερζλίγια θα αποτελείται από 14 ορόφους με 365 δωμάτια, μετά από αίτημα που επέκτεινε δραματικά το έργο από τα αρχικά προτεινόμενα 10.000 τετραγωνικά μέτρα το 2018 στα τρέχοντα 51.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται πως ηγήθηκε της προσπάθειας βιωσιμότητας του ξενοδοχείου και του στόχου του για συμμόρφωση με τα πρότυπα του προγράμματος LEED - «Ηγεσία στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό», που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Ηνωμένων Πολιτειών (USGBC).
Το πρόγραμμα έχει στόχο για την αξιολόγηση και την προώθηση του βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας κτιρίων.
Ωστόσο το έργο έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τους επικριτές να αμφισβητούν το πώς η επένδυση του Ντι Κάπριο ευθυγραμμίζεται με τον ρόλο του ως Αγγελιοφόρου των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη.
«Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δέχεται σφοδρές επικρίσεις για επένδυση σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ισραήλ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Daily Mail
«Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αντιμέτωπος με αντιδράσεις για επένδυση σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ισραήλ» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Sweden Herald».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναφέρω έναν οδηγό που κινείται αλλοπρόσαλλα», ακούγεται να λέει ένας πολίτης στις αρχές
Ιρανικό πρακτορείο μεταδίδει συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν - Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες
Επιστρέφει στην ηγεσία του CHP ο Κιλιτσντάρογλου
Αεροσκάφος της Air France υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στον Καναδά
Οι αρχές εκτιμούν ότι οργανώσεις αγόραζαν μεγάλες ποσότητες καρτών και τις μεταπωλούσαν διαδικτυακά
Οι δύο ηγέτες συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ο Πούτιν μίλησε για «έσχατη λύση»
Η ίδια υποστήριξε ότι βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολλαπλές δικαστικές διαδικασίες
Σφοδρές αντιδράσεις για το προκλητικό βίντεο του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας
Πρόκειται για ένα σπειροειδές τμήμα 14 σκαλοπατιών, ύψους περίπου 2,7 μέτρων
Ένα σατιρικό διαδικτυακό κίνημα εκφράζει την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και σαρώνει στα social media
Έρευνα Φινλανδών δυτών ρίχνει φως στο μοιραίο υποβρύχιο σπήλαιο
Η Μόσχα αξιοποιεί την πολιτική φθορά του Μερτζ και την άνοδο της AfD στη Γερμανία
Συνεχίζονται οι έρευνες στα χαλάσματα - Φόβοι για νέες καταρρεύσεις στην περιοχή
Το επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη το 2009 - 228 οι νεκροί
«Η κατοχή είναι ο ίδιος πόλεμος, απλώς σε άλλη μορφή», τόνισε η Ολεκσάνδρα Ματβιϊτσούκ που επιμένει: «Η κούραση είναι πολυτέλεια - αν χάσουμε, παύουμε να υπάρχουμε»
«Ο νέος νόμος διαβρώνει τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών», δήλωσε ο ΟΗΕ
Δεν το άφησε στον παιδικό σταθμό - Το παιδί υπέστη ανακοπή
Το ίχνος που φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί ώστε να προσομοιάζει με τυχαίο γλίστρημα του θύματος
Νέες αποκαλύψεις για τα ταξίδια του στο εξωτερικό
Η σκοτεινή πλευρά πίσω από το νέο ρεκόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.