- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές της Ιαπωνίας μετά το τσουνάμι
Φάλαινες έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Ιαπωνίας από τα κύματα του τσουνάμι, που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Ρωσίας.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) και μεταδόθηκε ζωντανά στην τοπική τηλεόραση, δείχνει τέσσερις φάλαινες να έχουν ξεβραστεί στην παραλία Χιρασούνα (Hirasuna Beach) και στην Τσίμπα (Chiba).
Οι Κουρίλες νήσοι (Kuril) της Ρωσίας και το βόρειο νησί Χοκάιντο (Hokkaido) της Ιαπωνίας έχουν πληγεί από τα κύματα του τσουνάμι μετά τον υποθαλάσσιο σεισμό μεγέθους 8,8 Ρίχτερ, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ και ο μεγαλύτερος μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας το 2011.
Οι φάλαινες που ξεβράζονται στην παραλία της Ιαπωνίας είναι πιθανώς αποτέλεσμα των αλλαγών στα επίπεδα του νερού και στα ρεύματα κοντά στην ακτή μετά τον σεισμό αλλά δεν οφείλονται αποκλειστικά στον σεισμό σύμφωνα με τους Ιάπωνες επιστήμονες. Όταν η ένταση μεταξύ των τεκτονικών πλακών απελευθερώνεται σε περίπτωση σεισμού, οι δονήσεις που διαδίδονται στον πυθμένα του ωκεανού μπορούν να μετακινήσουν μεγάλους όγκους νερού, προκαλώντας κύματα με πολύ μεγαλύτερη κίνηση. Η ταχεία αλλαγή στο ρεύμα του νερού μπορεί στη συνέχεια να σύρει θαλάσσια ζώα, όπως φάλαινες, στην ακτή.
🚨#BREAKING: Now, at least four whales have washed ashore along Japan’s coastline, just hours after a massive 8.8-magnitude earthquake rocked the region triggering tsunami Warnings watches and advisories pic.twitter.com/Res680IpSn
— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) July 30, 2025
Πηγή: Νikkei