- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τσουνάμι στη Χαβάη μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία – «Πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα»
Ολόκληρη η πολιτεία της Χαβάης έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,8 Ρίχτερ που έπληξε την ανατολική πλευρά της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας. Την ίδια ώρα, τσουνάμι ύψους άνω του ενός μέτρου σημειώθηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το AFP.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Reuters, τα κύματα έφτασαν στην πολιτεία της Χαβάης.
BREAKING: The National Weather Service said just after 1 a.m. ET that tsunami waves "were recently detected" in Haleiwa, Hawaii after a magnitude 8.8 earthquake struck off the coast of Russia, sparking tsunami warnings and evacuations. https://t.co/XwaPY8x1IF
— ABC News (@ABC) July 30, 2025
Οι Αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος θα διαρκέσει για αρκετές ώρες ακόμη.
«Αναμένουμε ζημιές. Αναμένουμε σημαντικές ζημιές κατά μήκος των ακτών», δήλωσε ο κυβερνήτης της Χαβάης, Τζος Γκριν, την Τρίτη, περίπου δύο ώρες πριν από την αναμενόμενη άφιξη των κυμάτων στην πολιτεία του.
Σεισμός στα ανοικτά της ανατολικής Ρωσίας: Τουλάχιστον 30 αισθητοί μετασεισμοί
Τουλάχιστον τριάντα αισθητοί μετασεισμοί, μεγέθους μεταξύ 2 και 5 βαθμών, καταγράφτηκαν μετά τον κύριο σεισμό που σημειώθηκε στον Ειρηνικό, ανοικτά από τη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ανέφερε το τοπικό παράρτημα της υπηρεσίας γεωφυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Σύμφωνα με άλλο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το RIA, που επικαλέστηκε τον περιφερειάρχη της, έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Σαχάλιν και η ηλεκτροδότηση έχει κοπεί εξαιτίας του σεισμού.
Ο σεισμός 8,7-8,8 βαθμών (πρόκειται αντίστοιχα για την εκτίμηση ρώσων και αμερικανών σεισμολόγων) προκάλεσε την κήρυξη συναγερμού σε πολλές χώρες του Ειρηνικού καθώς προκάλεσε τσουνάμι.
Κατά όσα είναι γνωστά, πλημμύρισε η μικρή πόλη και λιμάνι Σέβερο-Κουρίλσκ στο αρχιπέλαγος των Κουρίλων νήσων.