- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Τραμπ αλλάζει τη συνταγή της Coca Cola: Το βασικό συστατικό που επανέρχεται στις ΗΠΑ
«Είναι απλώς καλύτερη»
Ο Τραμπ αλλάζει τη συνταγή της Coca Cola: Το βασικό συστατικό που επανέρχεται στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Coca-Cola συμφώνησε να επιστρέψει στη ζάχαρη που παράγεται από ζαχαροκάλαμο στις ΗΠΑ, που θα έχει ως αποτέλεσμα μία «καλύτερη» εκδοχή των προϊόντων της εταιρείας που πωλούνται στις ΗΠΑ.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι εργάζεται για μια συμφωνία με την εταιρεία για τη χρήση της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο στα προϊόντα της Coca-Cola που διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες, «και έχουν συμφωνήσει να το πράξουν».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην διοίκηση στην Coca-Cola», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του. «Αυτή θα είναι μια πολύ καλή κίνηση εκ μέρους τους — Θα δείτε. Είναι απλώς καλύτερη!»
Σημειώνεται πως η Coca-Cola χρησιμοποιεί στα αναψυκτικά της σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, την οποία έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια, και δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα αλλάξει την αυθεντική της συνταγή ή θα δημιουργήσει νέο προϊόν με ζάχαρη μόνο για τις ΗΠΑ.
The reason we put high-fructose corn syrup in Coke here in America is to support American corn farmers. You know… farmers in red states that Trump won.
— Jake Broe (@RealJakeBroe) July 17, 2025
Trump can force Coca-Cola to import sugar cane from the tropics to put in our soda, but that then hurts American farmers and… pic.twitter.com/hFKekL49Gb
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Από την πλευρά της, η Coca-Cola Company ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Εκτιμούμε τον ενθουσιασμό του προέδρου Τραμπ για την εμβληματική μας μάρκα Coca-Cola», αναφέρεται στη δήλωση. «Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες καινοτόμες προσφορές της γκάμας προϊόντων Coca-Cola θα δημοσιευτούν σύντομα».
Λάτρης της Diet Coke
Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ήδη μια εκδοχή του αναψυκτικού της Coca-Cola με ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, η οποία διατίθεται στην αγορά ως Coca-Cola Mexico ή, στην καθομιλουμένη, Mexican Coke. Ωστόσο, στα περισσότερα από τα προϊόντα της που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιείται σιρόπι καλαμποκιού, εν μέρει επειδή η κυβέρνηση επιδοτεί σε μεγάλο βαθμό το καλαμπόκι, γεγονός που καθιστά το σιρόπι καλαμποκιού μια φθηνότερη επιλογή από τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
Πάντως ο ίδιος ο Τραμπ είναι γνωστό ότι προτιμάει τη Diet Coke, η οποία περιέχει ασπαρτάμη. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές πίνοντας Diet Coke, με τους New York Times να αναφέρουν το 2017 ότι πίνει δώδεκα την ημέρα.
«Make America Health Again» και δασμοί
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω της πρωτοβουλίας «Make America Health Again» με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να διεξάγει πόλεμο κατά των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και έχει καλέσει τις εταιρείες να αφαιρέσουν συστατικά όπως χρωστικές και συντηρητικά από τις συνταγές τους, θεωρώντας το γλυκαντικό ως «μια φόρμουλα που σας κάνει παχύσαρκους και διαβητικούς». Ορισμένες εταιρείες, όπως η PepsiCo, η Nestlé και η General Mills, έχουν ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσουν τεχνητά συστατικά και χρωστικές από δημοφιλή τρόφιμα μέχρι το τέλος του έτους.
Το Axios πάντως συνδέει την ανακοίνωση με τους δασμούς στις εισαγωγές αναφέροντας πως οι ΗΠΑ έχουν καλλιέργειες με ζαχαροκάλαμα στη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.
Με στοιχεία από BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις
Η επίθεση σηματοδοτεί μια προφανή παραβίαση της εκεχειρίας από το Τελ Αβίβ
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν τακτικές ανταλλαγές αιχμαλώτων, μετά από τη ρωσική εισβολή το 2022
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος
Στην Αυστραλία ένα νεαρό αγόρι ξεσπά για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον Κύπριο ευρωβουλευτή
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Ήταν ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στις 29 Αυγούστου 2024
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.