- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράκ: Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά
Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κουτ του ανατολικού Ιράκ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 11, δήλωσαν σήμερα στο Ρόιτερς οι υγειονομικές αρχές της πόλης και δύο πηγές στην αστυνομία.
🚨 Nearly 50 killed and injured in shopping center fire in eastern Iraq
— Anadolu English (@anadoluagency) July 17, 2025
◾️ Blaze breaks out in mall in Kut city, Wasit governorate, south of Baghdad shopping center fire in eastern Iraq https://t.co/P4hkRQkDd0 pic.twitter.com/ucLUr5QSLp
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να τυλίγουν ένα πενταώροφο κτίριο στην Κουτ στη διάρκεια της νύκτας ενώ πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη πυρκαγιά.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε γνωστό ότι το εμπορικό κέντρο είχε ανοίξει πριν από μόλις πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο. Ο δημοσιογράφος είπε επίσης ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα στο νοσοκομείο.
The first moments of the fire at the hypermarket mall in Kut#Iraq_News #Kut #fireaccident pic.twitter.com/BdYOixMgvM
— Alahad TV-EN (@ahad_en) July 17, 2025
«Καταρτίσαμε ένα κατάλογο 59 θυμάτων, οι ταυτότητες των οποίων έχουν εξακριβωθεί, αλλά ένα πτώμα έχει απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθεί», δήλωσε στο Ρόιτερς υγειονομικός αξιωματούχος στην πόλη.
«Υπάρχουν περισσότερα πτώματα που δεν έχουν ακόμα περισυλλεγεί κάτω από τα συντρίμμια της φωτιάς», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της πόλης Άλι αλ-Μαγιάχι.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να κλαίνε περιμένοντας απελπισμένοι νέα για τους δικούς τους.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσα σε 48 ώρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA.
«Έχουμε καταθέσει αγωγές εναντίον του ιδιοκτήτη του κτιρίου και του εμπορικού κέντρου», δήλωσε, σύμφωνα με το INA, ο κυβερνήτης, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στην επαρχία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.