- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό: Άδικη η επιβολή δασμών από Τραμπ
Βέβαιη η πρόεδρος Σέινμπαουμ για συμφωνία με Ουάσινγκτον
Η πρόεδρος Σέινμπαουμ είναι βέβαιη ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με Ουάσινγκτον
Το Μεξικό έκρινε σήμερα ότι είναι «άδικη» η επιβολή δασμών 30% στα μεξικανικά προϊόντα, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο νέος αυτός δασμός ανακοινώθηκε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών. «Αναφέραμε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) ότι είναι μια άδικη μεταχείριση και ότι δεν είμαστε σύμφωνοι», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών.
«Το Μεξικό είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις» για να συμφωνήσει σε μια «εναλλακτική λύση» στους τελωνειακούς δασμούς «που θα επιτρέπει την προστασία των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας και στις δύο πλευρές των συνόρων», πρόσθεσαν τα υπουργεία.
Η κυβέρνηση του Μεξικού ελπίζει με αυτό τον τρόπο να αποφύγει την εφαρμογή των δασμών ήδη από την 1η Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση.
Η πρόεδρος Κλαούδια Σέινμπαουμ δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιη πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν τεθούν σε ισχύ οι δασμοί. Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη μεξικανική πολιτεία Σονόρα, η Σέινμπαουμ πρόσθεσε ότι η κυριαρχία του Μεξικού δεν είναι ποτέ διαπραγματεύσιμη.
Το Μεξικό είναι μια από τις ευάλωτες χώρες στους δασμούς του ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς το 80% των εξαγωγών του προορίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο εμπορικό του εταίρο.
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, ο Τραμπ κατηγορεί το Μεξικό ότι δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση και τη διακίνηση ναρκωτικών στα κοινά τους σύνορα που εκτείνονται σε περίπου 3.100 χιλιόμετρα.
«Το Μεξικό με βοήθησε να ασφαλίσω τα σύνορα, ΑΛΛΑ αυτό που έκανε το Μεξικό δεν είναι αρκετό», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην επιστολή που απηύθυνε προς την ομόλογό του Σέινμπαουμ για να ανακοινώσει τους νέους τελωνειακούς δασμούς, την οποία ανάρτησε σήμερα στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο μετά την απογείωσή του
Την ίδια ώρα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης διαψεύδουν την ύπαρξη οποιασδήποτε επικοινωνίας
Τι προκάλεσε την αντίδραση του ηθοποιού του «Reacher»
Ο μικρός Σόνι έχει υποβληθεί σε κύκλους χημειοθεραπείας για τη νόσο στους λεμφαδένες
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο
Πώς μια δήλωση του Τραμπ άλλαξε το κλίμα στις διεθνείς αγορές
Το 2018 αγόρασε το 75% της πλατφόρμας
Η Τεχεράνη λέει ότι «υποχώρησε» μετά την «αυστηρή προειδοποίηση»
Οι απειλές για «εξαφάνιση» των ιρανικών υποδομών προκαλούν αναταράξεις στις αγορές και εκτίναξη των τιμών ενέργειας
«Είμαστε σε συνομιλίες» - Κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου
Η μέρα που γεννήθηκε το τέρας του ολοκληρωτισμού
Σοσιαλιστής δήμαρχος σε Παρίσι και Μασσαλία, «σκληρή δεξιά» στη Νίκαια
Παρέμβαση του βρετανού πρωθυπουργού μετά τον εμπρησμό ασθενοφόρων - Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους
Τι προτείνει η κυβέρνηση του Nτόναλντ Τραμπ για την προστασία των παιδιών, τη δημιουργική παραγωγή και τις επιχειρήσεις
Υπήρξε ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλιστών και πρωθυπουργός την περίοδο 1997-2002
Τραγική κατάληξη στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης - Τραυματίες, ζημιές και εκτροπές πτήσεων
Αποκαλύψεις για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων κλονίζουν την κληρονομιά του εμβληματικού ακτιβιστή
Στόχος εθελοντική εβραϊκή υπηρεσία πρώτων βοηθειών - Αναζητούνται τρεις ύποπτοι
Φατίχ Μπιρόλ: Η παγκόσμια οικονομία υπό «μείζονα απειλή» λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.