- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έρχεται στην Ελλάδα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ- Στις 9 Ιουλίου η έγκριση από το Κογκρέσο
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει «εμπλοκή» στον διορισμό Γκίλφοϊλ
Έρχεται στην Ελλάδα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ- Στις 9 Ιουλίου η έγκριση από το Κογκρέσο
Ενα βήμα πιο κοντά στην άφιξή της στην Αθήνα βρίσκεται η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχουν φουντώσει οι φήμες ότι η νέα Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν έρχεται στη χώρα μας επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και φορολογικά ζητήματα, που αναγκάζουν το Κογκρέσο να μπλοκάρει τον διορισμό της, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν και παίρνουν νέα τροπή.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα SD-419.
Στη συνέχεια θα πάει στην Ολομέλεια και τελικά θα φθάσει στη χώρα μας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, πιθανόν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει «εμπλοκή» στον διορισμό Γκίλφοϊλ
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στη διαδικασία του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ανακριβή.
«Δεν είναι ακριβή. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσβλέπει στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας “Πρώτα η Αμερική” στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η προτεινόμενη πρέσβης, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, είναι πρώην παρουσιάστρια του δικτύου Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Καλιφόρνιας και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήταν παντρεμένη και με τον νυν Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.