- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μαίνεται η φωτιά στη Σμύρνη: Εκκένωση οικισμών και καμένα σπίτια - Απειλείται βιομηχανική ζώνη
Ένας ύποπτος συνελήφθη για εμπρησμό με βενζίνη
Φωτιά στη Σμύρνη: Δύσκολη μάχη δίνουν περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες - Κάηκαν σπίτια, σοβαρές ζημιές σε υποδομές
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30.6) στη Σμύρνη. Η φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα στις περιφέρειες Σεφεριχισάρ και Μεντερές, στα νότια και τα νοτιοδυτικά της επαρχίας της Σμύρνης, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.
Πέντε συνοικίες εκκενώθηκαν στην περιοχή του Σεφεριχισάρ στη Σμύρνη, όπου η φωτιά απείλησε σπίτια.
Φωτιά στη Σμύρνη: Μία σύλληψη για εμπρησμό
Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε σε μια χωματερή στο Γκαζιεμίρ, 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Σμύρνης, επεκτάθηκε σε δασική έκταση και απειλεί τη βιομηχανική ζώνη του Οτοκέντ, όπου έχουν την έδρα τους πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντζ, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Εισαγγελία της Δημοκρατίας της Σμύρνης σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μπούτζα της επαρχίας Σμύρνης, ένας ύποπτος συνελήφθη για εμπρησμό με βενζίνη. Ο ύποπτος φαίνεται ότι πυρπόλησε το σπίτι του και κατηγορείται για «σκόπιμης πρόκλησης πυρκαγιάς στο δάσος».
Κάηκαν σπίτι στον Μαρμαρά - Σοβαρές ζημιές σε στάβλους και αποθήκες
Η καταστροφική πορεία της φωτιάς κατέστρεψε σπίτια σε 23 σπίτια και συνολικά 47 κτίρια στον Μαρμαρά, ενώ άλλα 41 σπίτια και 25 στάβλοι ή αποθήκες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
İzmir. | Canımız İzmir'e bunu yapanlardan bir kişi gözaltına alınmış.#izmir #izmiryanıyor pic.twitter.com/n7bjSKI4zC
— Askeri Nokta (@AskeriNokta) June 29, 2025
Η κατάσταση έχει επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του αεροδρομίου Αντνάν Μεντερές, με όλες τις πτήσεις να έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί, μεταξύ των οποίων και δρομολόγια της Sun Express Airlines από το Λονδίνο, καθώς και πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη, Κοπεγχάγη, Κολωνία και Σόφια.
Πάνω από 1.000 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Ιμπραήμ Γιουμακλί ανακοίνωσε ότι την Κυριακή εκδηλώθηκαν 77 πυρκαγιές σε όλη την Τουρκία, εκ των οποίων οι 9 ήταν μεγάλες. Τρεις πυρκαγιές παραμένουν ενεργές και δύσκολα ελεγχόμενες, στις περιοχές Μανίσα Ακχισάρ, Σμύρνη Κουγιουτζάκ και Ντογάνμπεϊ. Η φωτιά στο Ακχισάρ, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της, αναζωπυρώθηκε λόγω ισχυρών ανέμων, που στην περιοχή της Σμύρνης έφτασαν τα 120 χλμ/ώρα, δυσχεραίνοντας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και θέτοντας σε κίνδυνο τα αεροσκάφη.
Στην περιοχή της Σμύρνης επιχειρούν 1.113 πυροσβέστες, 11 αεροπλάνα, 27 ελικόπτερα και 281 οχήματα, με υποστήριξη μηχανημάτων έργου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.