- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ ζητά από το CNN να απολύσει δημοσιογράφο λόγω Ιράν: «Πρέπει να την πετάξετε έξω σαν σκυλί»
Mε αφορμή ρεπορτάζ που αναφερόταν στις πυραυλικές επιθέσεις
Ο Τραμπ ζητά από το CNN να απολύσει δημοσιογράφο για το Ιράν
Ο Nτόναλντ Τραμπ επιτέθηκε ξανά στα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν πράγματα που δεν του άρεσαν — και τώρα έβαλε στο στόχαστρο μια δημοσιογράφο του CNN, την οποία, όπως είπε, πρέπει να απολύσει το κανάλι και να την «πετάξει έξω σαν σκυλί».
Την Τρίτη, το CNN ήταν το πρώτο που ανέφερε ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις του Τραμπ σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν το Σαββατοκύριακο «δεν κατέστρεψαν τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος της χώρας και πιθανότατα το καθυστέρησαν μόνο κατά μερικούς μήνες», επικαλούμενο «μια πρώιμη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» που εκπόνησε η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών του Πενταγώνου. Άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως η New York Times, η Associated Press και το ABC News, επανέλαβαν την αναφορά του δικτύου.
Την Τετάρτη, ο Τραμπ εξαπέλυσε μια νέα επίθεση εναντίον της ανταποκρίτριας εθνικής ασφάλειας του CNN, Νατάσα Μπερτράντ, μιας από τις δημοσιογράφους που κάλυψαν την είδηση.
«Η Νατάσα Μπερτράντ πρέπει να απολυθεί από το CNN! Την παρακολούθησα για τρεις ημέρες να παρουσιάζει ψευδείς ειδήσεις. Πρέπει να τιμωρηθεί ΑΜΕΣΑ και στη συνέχεια να απολυθεί «σαν σκυλί», έγραψε ο πρόεδρος στο Truth Social, την πλατφόρμα που διαχειρίζεται η Trump Media & Technology Group.
Σε δήλωση σχετικά με την επίθεση του Τραμπ, το CNN ανέφερε: «Στηρίζουμε 100% τη δημοσιογραφία της Νατάσα Μπερτράντ και συγκεκριμένα την κάλυψη της ίδιας και των συναδέλφων της σχετικά με την αρχική εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Το CNN ανέφερε σαφώς ότι επρόκειτο για αρχικά ευρήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν με την προσθήκη νέων πληροφοριών. Έχουμε καλύψει εκτενώς τον βαθύ σκεπτικισμό του ίδιου του Προέδρου Τραμπ σχετικά με το θέμα. Ωστόσο, δεν θεωρούμε λογικό να επικρίνουμε τους δημοσιογράφους του CNN για την ακριβή αναφορά της ύπαρξης της αξιολόγησης και τον ακριβή χαρακτηρισμό των ευρημάτων της, τα οποία είναι δημόσιου ενδιαφέροντος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.