- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τραμπ για Ιράν: Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε σε Ρεπουμπλικάνο βουλευτή επειδή δε συμφωνεί με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ δεσμεύεται ακόμη και να κάνει εκστρατεία εναντίον του βουλευτή στις επόμενες προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, το 2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο κοινωνικό του δίκτυο δήλωσε για το χτύπημα κατά του Ιράν: «Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια».
«Είχαμε μια θεαματική στρατιωτική επιτυχία χθες, παίρνοντας τη “βόμβα” ακριβώς από τα χέρια τους (θα τη χρησιμοποιούσαν αν μπορούσαν!)», έγραψε ο Τραμπ.
Παράλληλα, καταφέρεται εναντίον του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τόμας Μάσι, ο οποίος επέκρινε το χτύπημα υποστηρίζοντας ότι θα παρασύρει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
«Ο βουλευτής Μάσι από το Κεντάκι δεν είναι MAGA, αν και του αρέσει να λέει ότι είναι. Στην πραγματικότητα, το MAGA δεν τον θέλει, δεν τον γνωρίζει και δεν τον σέβεται», γράφει ο Τραμπ και συνεχίζει: «Είναι ένας απλοϊκός παράγοντας που πιστεύει ότι είναι καλή πολιτική για το Ιράν να έχει το υψηλότερο επίπεδο πυρηνικού όπλου, ενώ ταυτόχρονα φωνάζει “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ” σε κάθε ευκαιρία», συνεχίζει.
«Παρά τους επαίνους και τα μπράβο που έλαβε η επίθεση, αυτός ο "λάιτ" βουλευτής είναι εναντίον αυτού που τόσο λαμπρά επιτεύχθηκε χθες το βράδυ στο Ιράν. Ο Μάσι είναι αδύναμος, αναποτελεσματικός και ψηφίζει ΟΧΙ σχεδόν σε ό,τι του υποβάλλουν, όσο καλό κι αν είναι. Δεν σέβεται τον σπουδαίο στρατό μας και όλα όσα πρεσβεύει, μη αναγνωρίζοντας καν την ευφυΐα και τη γενναιότητά τους στη χθεσινή επίθεση, η οποία ήταν μια πλήρης και ολοκληρωτική ΝΙΚΗ. Ο Μάσι θα έπρεπε να αφήσει το ψεύτικο θέατρο και να αρχίσει να βάζει την Αμερική πρώτα, αλλά δεν ξέρει πώς να φτάσει εκεί - δεν έχει ιδέα! Αναμφίβολα θα καταψηφίσει το Σπουδαίο, Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο, παρόλο που η μη ψήφισή του σημαίνει αύξηση των φόρων κατά 68% για όλους, και πολλά πράγματα πολύ χειρότερα από αυτό. Το MAGA θα πρέπει να απορρίψει αυτόν τον αξιολύπητο λούζερ, τον Τομ Μάσι, σαν τη πανούκλα!», γράφει.
Ο Τραμπ δεσμεύεται ακόμη και να κάνει εκστρατεία εναντίον του Μάσι στις επόμενες προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, το 2026, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να εγκαταλείψουν τον βουλευτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.