- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
OHE: Απόψε συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με Τεχεράνη», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ
Περισσότεροι από 24 πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις ΗΠΑ
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας (15.00 τοπική ώρα) συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατόπιν αιτήματος του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας μετά την αμερικανική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Όπως δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ, πρέσβης Ντάνι Ντανόν που θα συμμετέχει στη συνεδρίαση: «Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες το Ιράν καταπάτησε και αγνόησε όλους τους μηχανισμούς εποπτείας της διεθνούς κοινότητας τώρα θυμήθηκε τους θεσμούς του ΟΗΕ και επιδιώκει να καταδικάσει εκείνους που σταμάτησαν τα κακόβουλα σχέδιά του. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν αξίζουν καμία καταδίκη, αλλά μάλλον μια έκφραση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που έκαναν τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΗΕ, κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία προωθούν σχέδιο Ψηφίσματος που καταδικάζει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ρούμπιο: Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με το Ιράν
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μιλήσουν με το Ιράν, τόνισε την Κυριακή ο Μάρκο Ρούμπιο, υπουργός Εξωτερικών και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Η προσφορά για διάλογο είναι ακόμη στο τραπέζι, πρόσθεσε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη
Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη, ανακοίνωσε με ανάρτησή της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Την Τετάρτη θα έχουμε «Κολλέγιο Ασφαλείας» με επίκεντρο την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη».
Πώς έγινε το αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν
Περισσότεροι από 24 πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις ΗΠΑ. Τα βομβαρδιστικά μπήκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο περίπου στις 17:00 τοπική ώρα (22:00 BST), ένα αμερικανικό υποβρύχιο εκτόξευσε «περισσότερους από δύο δωδεκάδες» πυραύλους κρουζ Tomahawk εναντίον «βασικών στόχων» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν.
«Η επίθεση περιελάμβανε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή βομβαρδιστικού B-2 από το 2001 και την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του MOP - Massive Ordnance Penetrator» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.