OHE: Απόψε συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με Τεχεράνη», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ
Περισσότεροι από 24 πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις ΗΠΑ
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας (15.00 τοπική ώρα) συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατόπιν αιτήματος του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας μετά την αμερικανική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Όπως δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ, πρέσβης Ντάνι Ντανόν που θα συμμετέχει στη συνεδρίαση: «Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες το Ιράν καταπάτησε και αγνόησε όλους τους μηχανισμούς εποπτείας της διεθνούς κοινότητας τώρα θυμήθηκε τους θεσμούς του ΟΗΕ και επιδιώκει να καταδικάσει εκείνους που σταμάτησαν τα κακόβουλα σχέδιά του. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν αξίζουν καμία καταδίκη, αλλά μάλλον μια έκφραση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης που έκαναν τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΗΕ, κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία προωθούν σχέδιο Ψηφίσματος που καταδικάζει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ρούμπιο: Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με το Ιράν
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μιλήσουν με το Ιράν, τόνισε την Κυριακή ο Μάρκο Ρούμπιο, υπουργός Εξωτερικών και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Η προσφορά για διάλογο είναι ακόμη στο τραπέζι, πρόσθεσε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη
Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη, ανακοίνωσε με ανάρτησή της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Την Τετάρτη θα έχουμε «Κολλέγιο Ασφαλείας» με επίκεντρο την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη».
Πώς έγινε το αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν
Περισσότεροι από 24 πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις ΗΠΑ. Τα βομβαρδιστικά μπήκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο περίπου στις 17:00 τοπική ώρα (22:00 BST), ένα αμερικανικό υποβρύχιο εκτόξευσε «περισσότερους από δύο δωδεκάδες» πυραύλους κρουζ Tomahawk εναντίον «βασικών στόχων» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν.
«Η επίθεση περιελάμβανε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή βομβαρδιστικού B-2 από το 2001 και την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του MOP - Massive Ordnance Penetrator» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόπειρα θεωρείται κρίσιμο σημείο στην ιστορία της χώρας
Παρά το επίσημο πόρισμα των αρχών του Σιάτλ που έκανε λόγο για αυτοκτονία
Η ανακοίνωση της οικογένειας με την αποκάλυψη των αρχείων Έπσταϊν
Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή
Διήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή εν μέσω κρίσης για τη βρετανική βασιλική οικογένεια
Έχει δεχθεί κριτική για την προώθηση συμπληρωμάτων και προϊόντων ευεξίας
«Τεράστιο λάθος» οι επαφές με τον Έπσταϊν υποστηρίζει
Η προσωπική σταυροφορία του οδήγησε στις συλλήψεις του Πίτερ Μάντελσον και του πρίγκιπα Άντριου
Από τις αρχές του έτους, τουλάχιστον τέσσερις σημαντικοί παίκτες της οινοβιομηχανίας έχουν κλείσει
Στα αρχεία αυτά υπάρχουν μαρτυρίες που σχετίζονται με μια γυναίκα η οποία είχε κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση
H σκοτεινή ιστορία πίσω από το ερείπιο
Πέθανε αιφνιδίως ο 34χρονος - Ήταν βασικός ύποπτος σε υπόθεση ανθρωποκτονίας
Το όνομά του εμφανίζεται 250 φορές στα αρχεία
«Έχει περισσότερη στήριξη από εμένα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Τα σχόλια για την «κινηματογραφική» καριέρα της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Κογκρέσο για το μεταναστευτικό και τους δασμούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.