Κοσμος

Προκλητικός ο Φιντάν: Οι Τούρκοι των Δωδεκανήσων στερούνται δικαιώματα και ελευθερίες

«Υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη στο νησί της Κύπρου», είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χακάν Φιντάν
Πρόκληση Φιντάν: Οι Τούρκοι των Δωδεκανήσων στερούνται δικαιώματα και ελευθερίες © EPA / SERGEY DOLZHENKO

Οι δηλώσεις του Χακάν Φιντάν για το Κυπριακό και τη Θράκη σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα (21.7) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κάνοντας αναφορές στο Κυπριακό και τη Θράκη κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη διήμερη 51η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Χακάν Φιντάν χαρακτήρισε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, λέγοντας: «Η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και ο τουρκικός πληθυσμός των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρές παραβιάσεις που τους εμποδίζουν να απολαύσουν ακόμη και τα πιο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η προσοχή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας σε αυτό το ζήτημα είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι η εθνική ταυτότητα, η θρησκευτική εκπαίδευση και τα πολιτιστικά δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας γίνονται σεβαστά από τις ελληνικές αρχές».

Σχετικά με τον Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε: «Υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη στο νησί της Κύπρου. Ως αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου, το τουρκοκυπριακό κράτος εκπροσωπείται ως παρατηρητής στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να ζουν υπό την άδικη και απάνθρωπη απομόνωση που τους επιβάλλεται εδώ και δεκαετίες. Καλούμε όλα τα μέλη να υποστηρίξουν τα εγγενή δικαιώματά τους και να συνεργαστούν άμεσα μαζί τους». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY