Κοσμος

Νέο χτύπημα του Ισραήλ στην πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν - Πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν

Εκρήξεις ακούστηκαν πάνω από την Ιερουσαλήμ - Σε συναγερμό το Τελ-Αβίβ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πληροφορίες ότι έχουν πέσει ιρανικοί πύραυλοι σε τουλάχιστον 7 περιοχές του Ισραήλ

Δεν φαίνεται να σταματάει τις επιθέσεις το Ισραήλ συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς στο έδαφος του Ιράν, με τελευταίο χτύπημα κατά πυρηνικής εγκατάστασης κοντά στην πόλη Ισφαχάν, 440 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης .

Άμεσα ήταν τα αντίμετρα του Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι η Τεχεράνη εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ πριν από λίγο και τα αμυντικά του συστήματα δουλεύουν για να σταματήσουν την απειλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βαλλιστικός πύραυλος από το Ιράν κατέπεσε στο Τελ Αβίβ, κοντά σε συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων της ισραηλινής αεράμυνας. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων λένε ότι  ακούστηκαν πολλές εκρήξεις πάνω από την Ιερουσαλήμ.

Κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης, η ενημέρωση του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, διακόπηκε αιφνιδιαστικά.

Ο εκπρόσωπος Έφι Ντέφριν πρόλαβε να δηλώσει ότι μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει πλήξει περισσότερους από 200 στόχους στο Ιράν, μεταξύ των οποίων και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν.

Ο Ντέφριν διαμήνυσε ότι το Ισραήλ έχει την ικανότητα να αμυνθεί απέναντι σε οποιαδήποτε ιρανικά αντίποινα, χωρίς τη βοήθεια των συμμάχων του.