- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ινδία: Ο επιβάτης της θέσης 11Α βγήκε από τα συντρίμμια σχεδόν όρθιος
O μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας
Ινδία: Ο επιβάτης της θέσης 11Α - O μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας
Ένας άνδρας επέζησε από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Ινδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σε ινδικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Αχμενταμπάντ στη Ινδία, δήλωσε στο ANI ότι υπάρχει ένας επιζών που βρισκόταν στη θέση 11A της πτήσης Boeing 787-8 με προορισμό το Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον κατάλογο επιβατών που κοινοποίησαν οι αρχές, ο επιβάτης που βρισκόταν σε αυτή τη θέση ήταν ο Βρετανός υπήκοος Vishwash Kumar Ramesh.
A survivor found after Air India plane crashed in Ahmedabad.
— Justin J. Thomas (@Just_insync) June 12, 2025
RAMESH VISHWASKUMAR, SEAT 11A pic.twitter.com/m4CesrdFHs
Ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μίλησαν με τον Ramesh στο νοσοκομείο και ότι αυτός τους είπε: «Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα».
Ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιζών έδειξε την κάρτα επιβίβασής του, στην οποία αναγράφονταν το όνομά του και ο αριθμός της θέσης του.
Στην πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ επέβαιναν 169 Ινδοί, 53 Βρετανοί, επτά Πορτογάλοι και ένας Καναδός, σύμφωνα με την Air India. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε καταλύματα που χρησιμοποιούν γιατροί, λιγότερο από ένα λεπτό μετά την απογείωση.
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Ηνωμένο Βασίλειο και, σύμφωνα με την αστυνομία, συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Αχμενταμπάντ.
Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια της συντριβής. Η Boeing ανέφερε σε δήλωσή της ότι γνωρίζει τις αρχικές αναφορές και εργάζεται για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Αχμενταμπάντ, Γκιανέντρα Σινγκ Μαλίκ δήλωσε στο BBC ότι 204 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τον τόπο της συντριβής και 41 είναι οι καταγεγραμμένοι τραυματίες. Δεν είναι γνωστό αν τα 204 πτώματα ήταν όλα στο αεροπλάνο ή βρίσκονταν στο έδαφος όταν συνέβη η συντριβή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
«Εχθροί του Θεού οι διαδηλωτές», δηλώνει η Τεχεράνη
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα επεισόδια
Για «υβριδική επίθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.