Αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία: Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια του Boeing Dreamliner
Πρόκειται για την πρώτη συντριβή του συγκεκριμένου τύπου
Αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία: Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια του Boeing Dreamliner
Ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια ενός εργοστασίου που κατασκευάζει το μοντέλο Dreamliner της Boeing, το οποίο συνετρίβη στην Ινδία την Πέμπτη.
Ο Τζον Μπαρνέτ ισχυρίστηκε ότι η Boeing είχε προσπαθήσει να «εξαλείψει» τους ποιοτικούς ελέγχους στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν στη Βόρεια Καρολίνα. Ο Μπαρνέτ ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον Μάρτιο σε ηλικία 62 ετών, κατηγόρησε την εταιρεία για «αμέτρητες» παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας.
Οι ισχυρισμοί του περιλάμβαναν ότι είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα και ότι ένας μολυσμένος σωλήνας που προοριζόταν για χρήση σε σύστημα οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από έναν κάδο απορριμμάτων και ενδέχεται να είχε εγκατασταθεί σε αεροσκάφος που ήταν σε λειτουργία.
Η συντριβή της Πέμπτης στην Ινδία θα προκαλέσει αναταραχή στον κλάδο της αεροπορίας, ο οποίος μόλις αρχίζει να ανακάμπτει από τα χρόνια αναταραχής που συνδέονται με το ιστορικό ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας.
Η πτήση της Air India από το Αχμενταμπάντ προς το Λονδίνο Γκάτγουικ συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση την Πέμπτη το πρωί, με 242 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Βίντεο έδειξαν τις τελευταίες στιγμές του Boeing 787 καθώς έχανε ύψος πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης πριν εξαφανιστεί για λίγο από το οπτικό πεδίο και εκραγεί σε μια σύννεφο φλόγας.
Αν και η συντριβή είναι η πρώτη που αφορά το 787, ένα μοντέλο γνωστό και ως Dreamliner, έρχεται έξι χρόνια μετά την απώλεια δύο μικρότερων αεροσκαφών 737 Max που στοίχισαν τη ζωή σε 346 άτομα και βύθισαν τη Boeing σε μια κρίση που απειλεί την ίδια την ύπαρξή της. Το Max, το πιο δημοφιλές μοντέλο της Boeing, παρέμεινε καθηλωμένο για περισσότερο από 18 μήνες σε όλο τον κόσμο, αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ατυχήματα του 2018 και του 2019 είχαν προκληθεί από λογισμικό που είχε σχεδιαστεί για να βελτιώσει το χειρισμό του μοντέλου.
Η τραγωδία της Air India έρχεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Έκθεσης Αεροπορίας του Παρισιού, όπου οι στελέχη της Boeing αναμενόταν να ανακοινώσουν ότι η εταιρεία ήταν έτοιμη να ανακάμψει από την πιο πρόσφατη κρίση που αφορούσε το 737.
Η τελευταία κατάρρευση συνέβη μετά την έκρηξη ενός πάνελ σε αεροσκάφος της Alaska Airlines τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, καθώς ανέβαινε σε ύψος 16.000 ποδιών, αφήνοντας μια τρύπα στο πλάι του σκάφους, από την οποία οι επιβάτες παραλίγο να απορροφηθούν και να βρουν το θάνατο.
Το Max τέθηκε εκ νέου σε απαγόρευση πτήσεων και, παρόλο που επιτράπηκε η επανένταξή του σε υπηρεσία, επιβλήθηκε ανώτατο όριο στις ρυθμούς κατασκευής, με αποτέλεσμα οι παραδόσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να μειωθούν δραματικά.
Πηγή: Telegraph
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.