- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bίσωνας κάρφωσε με τα κέρατά του επισκέπτη του πάρκου Yellowstone
O τραυματισμός του ήταν ελαφρύς
Bίσωνας κάρφωσε με τα κέρατα του επισκέπτη του πάρκου Yellowstone
Ένας βίσωνας κάρφωσε έναν άνδρα την Τρίτη, αφού μια μεγάλη ομάδα επισκεπτών πλησίασε υπερβολικά το ζώο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο 30χρονος έλαβε ιατρική περίθαλψη για ελαφρά τραύματα από τον βίσωνα, σύμφωνα με δήλωση του πάρκου.
Οι αρχές του πάρκου δεν ανακοίνωσαν το όνομα ή την κατάσταση του άνδρα, αναφέροντας ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες που μπορούν να δημοσιοποιηθούν.
Αυτός είναι ο δεύτερος άνθρωπος που τραυματίστηκε από βίσωνα στο Yellowstone αυτή την άνοιξη. Ένας 47χρονος άνδρας από το Cape Coral της Φλόριντα υπέστη ελαφρά τραύματα μετά από επίθεση στην περιοχή Lake Village στις 7 Μαΐου.
Πέρυσι, βίσονες τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο άτομα στο Yellowstone, μεταξύ των οποίων μια 83χρονη γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Το 2023, ένας βίσωνας τραυμάτισε μια γυναίκα από την Αριζόνα στο πάρκο.
Οι βίσωνες έχουν τραυματίσει περισσότερους ανθρώπους στο Yellowstone από οποιοδήποτε άλλο άγριο ζώο. Μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα έως 35 mph (56 km/h), ταχύτερα από το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στα 100 μέτρα. Με ύψος έως 6 πόδια (2 μέτρα) και βάρος έως 2.000 λίβρες (900 κιλά), είναι τα μεγαλύτερα ζώα της Βόρειας Αμερικής.
Οι κανονισμοί του πάρκου απαιτούν από τους επισκέπτες να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον 22,86 μέτρων από τα βίσωνα και άλλα μεγάλα φυτοφάγα ζώα και 91 μέτρων από τους λύκους και τις αρκούδες.
Πηγή: AP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.