- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Είναι ξεκάθαρο πως ο Τραμπ δεν πρόκειται να σταματήσει εδω», προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια
Ο Γκάβιν Νιούσομ πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη σε μεγάλο βαθμό την εξουσία του
Λος Άντζελες: «Ο Τραμπ δεν θα σταματήσει εδώ», προειδοποιεί ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια
Ο Γκάβιν Νιούσομ, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια, εξαπέλυσε πολιτική επίθεση χθες προειδοποιώντας για την επέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των κινητοποιήσεων στο Λος Άντζελες κι εκτιμώντας πως αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Θεωρούμενος ένα από τα φαβορί για μια υποψηφιότητα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Νιούσομ διατύπωσε την εκτίμηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη σε μεγάλο βαθμό την εξουσία του στέλνοντας τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές στο Λος Άντζελες.
«Η Καλιφόρνια είναι ενδεχομένως η πρώτη, όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα σταματήσει εδώ», προειδοποίησε ο Γκάβιν Νιούσομ χθες, σε μια τηλεοπτική παρέμβαση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συμπλήρωσε, είναι ένας «πρόεδρος που δεν θέλει να περιορίζεται από κανέναν νόμο ή σύνταγμα, διαπράττοντας μια επίθεση εναντίον της αμερικανικής παράδοσης».
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τις συλλήψεις που έκανε η αστυνομία μετανάστευσης, την οποία κατηγόρησε πως προσήγαγε μία έγκυο Αμερικανίδα υπήκοο και την 4χρονη κόρη της.
«Εάν ορισμένοι από εμάς μπορούν να απομακρύνονται με τη βία από τους δρόμους χωρίς ένταλμα, βάσει μονάχα υποψιών ή του χρώματος δέρματός τους, τότε κανείς από εμάς δεν είναι ασφαλής», υποστήριξε ο Δημοκρατικός.
«Τα απολυταρχικά καθεστώτα αρχίζουν στοχοθετώντας όσους είναι λιγότερο ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Όμως, δεν θα σταματήσουν εκεί», είπε ακόμη ο Γκάβιν Νιούσομ.
Ο κυβερνήτης απαρίθμησε τα μέτρα που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο, από τις μαζικές απολύσεις στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έως τις απειλές απόσυρσης των επιδοτήσεων για τα πανεπιστήμια, αλλά και τον εκφοβισμό και τη στοχοθέτηση δικηγορικών γραφείων.
«Κήρυξε έναν πόλεμο στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην επιστήμη, στην ίδια τη γνώση», τόνισε ο 57χρονος Δημοκρατικός.
Επιπλέον, κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο ότι «ανάγκασε» τον στρατό να «συμμετάσχει σε ένα χυδαίο θέαμα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, όπως έκαναν κατά το παρελθόν άλλοι έκπτωτοι δικτάτορες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.