- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για ποιο λόγο οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν όσους επισκέπτονταν ακίνητα του Έλον Μασκ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει εκφράσει ανησυχία για πιθανή ξένη επιρροή στις ΗΠΑ
Αποκάλυψη WSJ: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν ξένους που επισκέπτονταν ακίνητα του Έλον Μασκ
Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επισκέψεις ξένων υπηκόων σε ακίνητα του Έλον Μασκ, γράφει σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος. Ο λόγος είναι ότι ανησυχούσαν για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού του δισεκατομμυριούχου.
Οι παρακολουθήσεις ξένων έγιναν το 2022 και το 2023 και επικεντρώθηκαν σε άτομα που επισκέπτονταν τον Έλον Μασκ από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και αλλού, αναφέρει η WSJ.
Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει πέντε εταιρείες και έχει κυβερνητικά συμβόλαια, ευαίσθητης σημασίας, είχε απεριόριστη πρόσβαση σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους από χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η έρευνα των αμερικανικών υπηρεσιών επικεντρώθηκε σε πιθανές προσπάθειες επηρεασμού του Μασκ, του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, σύμφωνα με την εφημερίδα. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και δεν είναι σαφές εάν η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την WSJ.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ, επιλέχθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να ηγηθεί αυτού που εξελίχθηκε σε μια χαοτική προσπάθεια περικοπής των ομοσπονδιακών δαπανών. Ήταν κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ μέχρι που οι δύο άνδρες ήρθαν σε δημόσια ρήξη την περασμένη εβδομάδα.
Αξιωματούχοι σε διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, έχουν ενημερωθεί για την έρευνα, η οποία έγινε πριν από την έναρξη θητείας της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η WSJ γράφει ότι ο Μασκ δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλιο και το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ έχει εκφράσει ανησυχία για πιθανή ξένη επιρροή στις ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.