Γερμανία: Ένα εκατομμύριο καταφύγια θα χρειαστεί η χώρα για το ενδεχόμενο πολέμου
Προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδόν κανένα λειτουργικό καταφύγιο στην Γερμανία, καθώς από το 2007 δεν έχουν επενδυθεί χρήματα για την συντήρησή τους
Η Γερμανία θα πρέπει να δημιουργήσει έως και ένα εκατομμύριο καταφύγια, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τον κίνδυνο μιας πολεμικής επίθεσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (ΒΒΚ), Ραλφ Τίζλερ, ο οποίος υπολογίζει το κόστος του εγχειρήματος στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τίζλερ στην Süddeutsche Zeitung, πρέπει επίσης να διαμορφωθούν στη Γερμανία κατάλληλα σήραγγες, σταθμοί του μετρό, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και υπόγειοι χώροι δημόσιων κτιρίων, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Εντός του καλοκαιριού, σημείωσε ο επικεφαλής της ΒΒΚ, θα παρουσιαστεί λεπτομερές σχέδιο, το οποίο θα αφορά το ενδεχόμενο παραμονής στα καταφύγια για αρκετές ημέρες, με παροχή νερού, τροφίμων, ακόμη και κλινών κατασκήνωσης. Ο προϋπολογισμός των έργων θα φθάνει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει και την επέκταση των συστημάτων συναγερμού, με βάση την υπάρχουσα εφαρμογή έγκαιρης ειδοποίησης ΝΙΝΑ.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδόν κανένα λειτουργικό καταφύγιο στην Γερμανία, καθώς από το 2007 δεν έχουν επενδυθεί χρήματα για την συντήρησή τους. «Η λειτουργική συντήρηση των δημοσίων καταφυγίων έχει επισήμως διακοπεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», επισήμανε ο Ραλφ Τίζλερ και αναφέρθηκε σε 579 δημόσια καταφύγια τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περίπου 477.593 άτομα και περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης, σιδηροδρομικούς σταθμούς και νοσοκομεία που χτίστηκαν αρχικά προκειμένου να αντέχουν τις αεροπορικές επιδρομές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Παράλληλα ωστόσο αυξάνεται η ζήτηση για την δημιουργία ιδιωτικών καταφυγίων σε όλη την Ευρώπη, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Γερμανία, στην Γαλλία και στις χώρες της Βαλτικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.