- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Δικαστής δολοφονήθηκε στη νότια πόλη Σιράζ, καθώς πήγαινε στη δουλειά του
Τα κίνητρα για την επίθεση που διαπράχθηκε με μαχαίρι, παραμένουν άγνωστα
Οι Αρχές του Ιράν χαρακτήρισαν τη δολοφονία «τρομοκρατική ενέργεια»
Δικαστής δολοφονήθηκε σήμερα στο Ιράν καθώς πήγαινε στη δουλειά του στη μεγάλη πόλη Σιράζ, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές. «Σήμερα το πρωί, δύο πρόσωπα επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον δικαστή Εχσάν Μπαγερί», διευκρίνισαν, ενώ χαρακτήρισαν τη δολοφονία «τρομοκρατική ενέργεια».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση και ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο 38χρονος δικαστής Εχσάν Μπαγερί ήταν υπεύθυνος για ένα από τα δικαστήρια της Σιράζ, πόλης του Ιράν που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 840 χιλιομέτρων νότια της Τεχεράνης.
Τα κίνητρα για την ανθρωποκτονία αυτή, που διαπράχθηκε με μαχαίρι, παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Πριν από τέσσερις μήνες δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ιράν είχαν δολοφονηθεί στο γραφείο τους στην Τεχεράνη. Στη συνέχεια ένας οπλισμένος άνδρας είχε αυτοκτονήσει.
Στο ένα από τα θύματα, τον δικαστή Μοχαμάντ Μογχισέχ είχαν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ το 2019 επειδή «προήδρευσε σε αναρίθμητες άδικες δίκες», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Τον Απρίλιο του 2023, ένας αγιατολάχ, μέλος του Συμβουλίου Κηδεμόνων που είναι επιφορτισμένο να διορίζει, να επιβλέπει και ενδεχομένως να απομακρύνει από την εξουσία τον ανώτατο ηγέτη, τον Αλί Χαμενεΐ, είχε σκοτωθεί από πυρά στο βόρειο Ιράν.
Χθες Δευτέρα το βράδυ και πάλι στη Σιράζ αλλά σε ξεχωριστή υπόθεση, οι δυνάμεις της τάξης σκότωσαν ένοπλο ο οποίος ευθυνόταν για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με τις ιρανικές δικαστικές αρχές.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί καμία πληροφορία όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη στην υπόθεση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.