Κοσμος

Ο ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε από τον πρώην κηπουρό του

Η ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε μαζί με την σύζυγό του από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς
O ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε μαζί με την σύζυγό του από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς © NurPhoto/ Getty Images

Ιράν: Ο σκηνοθέτης Μερτζουί δολοφονήθηκε από τον πρώην κηπουρό του - Η ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης, ο ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς.

«Ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του κ. Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους», εξήγησε δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρινίζοντας ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί τα 600 ευρώ) στην πρώην υπάλληλό του.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου που είχε σκηνοθετήσει το 1969 την «Αγελάδα», μια από τις πρώτες ταινίες του νέου κύματος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξή της συζύγου του σκηνοθέτη στην εφημερίδα Etemad, η ίδια είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους.

Ο Νταριούς Μερτζουί είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).

Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ