- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ: «Δεν επιδιώκω συμφωνία»
Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ: «Δεν επιδιώκω συμφωνία» - Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε μετά τις απειλές από πλευράς του Αμερικανού προέδρου για νέους δασμούς στα ευρωπαϊκή προϊόντα.
Μετά τις εξαγγελίες του για δασμούς 50% σε προϊόντα της ΕΕ και 25% σε Apple και Samsung, τόνισε από το Οβάλ γραφείο πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και μάλιστα, ανέφερε πως είναι ανένδοτος καθώς δεν επιδιώκει συμφωνία με την Ευρώπη.
Ο Τραμπ επανέλαβε τις αιτιάσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον οποίο, η ΕΕ “δημιουργήθηκε για να κάνει κακό στις ΗΠΑ“. “Είναι καιρός να παίξω αυτό το παιχνίδι όπως εγώ ξέρω“, πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, του οποίου η πολιτική του προστατευτισμού έως τώρα συνίστατο σε ηχηρές απειλές τις οποίες διαδέχονταν εν μέρει στροφές 180 μοιρών, επίσης ηχηρές.
Η απάντηση από ευρωπαϊκής πλευράς ήρθε τελικά δια “στόματος” του επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, ο οποίος σημείωσε ότι το εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως αφοσιωμένη και προσηλωμένη στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας που θα λειτουργεί και για τις δύο πλευρές.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει έτοιμη να εργαστεί με καλή πίστη. Το εμπόριο ΕΕ-ΗΠΑ είναι απαράμιλλο και πρέπει να διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από απειλές. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», ανέφερε η ανάρτησή του.
Ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ως μια “διαπραγματευτική τακτική“, ενώ πολλοί μιλούν για μια νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Αμερικανού προέδρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.