- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ κατά Walmart: Μπορείτε να «καταπιείτε τους δασμούς»
Mε αφορμή την αύξηση των τιμών από τον γίγαντα του λιανεμπορίου
Τραμπ κατά Walmart: Μπορείτε να «καταπιείτε τους δασμούς»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε το Σάββατο τη Walmart για την απόφασή της να αυξήσει τις τιμές αυτή την εβδομάδα λόγω των υψηλών κόστους που συνδέονται με τον εμπορικό πόλεμο της κυβέρνησης Τραμπ.
«Η Walmart πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να κατηγορεί τους δασμούς ως λόγο για την αύξηση των τιμών σε όλη την αλυσίδα», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social. «Η Walmart κέρδισε δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, πολύ περισσότερα από τα αναμενόμενα».
«Η Walmart και η Κίνα πρέπει, όπως λέγεται, να «καταπιούν τους δασμούς» και να μην χρεώνουν ΤΙΠΟΤΑ στους αξιόλογους πελάτες τους», πρόσθεσε. «Θα παρακολουθώ, και το ίδιο θα κάνουν και οι πελάτες σας!!!»
Την Πέμπτη, ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση των τιμών ήδη από τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια να μετακυλήσει το κόστος που συνδέεται με το εκτεταμένο πρόγραμμα δασμών του Τραμπ.
«Πάντα προσπαθούσαμε να διατηρήσουμε τις τιμές μας όσο το δυνατόν χαμηλότερες και δεν θα σταματήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Walmart στο The Hill το Σάββατο. «Θα διατηρήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερες για όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένης της πραγματικότητας των μικρών περιθωρίων κέρδους στο λιανικό εμπόριο».
Ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου δεν δημοσίευσε τις προβλέψεις κερδών για το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και μήνες για τις αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές των ΗΠΑ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Doug McMillion, υπογράμμισε επίσης τις ανησυχίες για τα στενά περιθώρια κέρδους στο λιανικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αλλά σημείωσε ότι η εταιρεία δεν είναι «σε θέση να απορροφήσει όλη την πίεση» από τους δασμούς.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη της μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε 4,45 δισεκατομμύρια δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από 5,10 δισεκατομμύρια δολάρια ή 63 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με το Associated Press.
Η ανάρτηση του Trump το Σάββατο έρχεται μετά την αναστροφή της πορείας της κυβέρνησης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τη μείωση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές από 145% σε 30% για 90 ημέρες. Η Κίνα, σε απάντηση, μείωσε τους δασμούς αντιποίνων από 125% σε 10%.
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια άλλη σημαντική αναστροφή στην εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους κινεζικούς δασμούς, δασμούς 25% στον Καναδά και το Μεξικό, οι περισσότεροι από τους οποίους επανήλθαν στους προηγούμενους όρους, και 90ήμερη αναστολή των «αμοιβαίων» δασμών κατά δεκάδων χωρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Χωρίς τέλος η διαμάχη για τα Στενά του Ορμούζ
Δραματική αύξηση των θανάτων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες
Πολίτες κρύφτηκαν στην τουαλέτα για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ
Ο αγαπημένος ηθοποιός του Jurassic Park είχε αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο
Οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι προσλήφθηκαν λίγες ημέρες πριν τη ληστεία και ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα κοσμήματα.
Οργανώσεις δέχονται κριτική για τη στάση τους στον πόλεμο Ισραήλ–Χαμάς
Η συμμετοχή με το «Comme ddoce 'o mare» έμεινε στην ιστορία
Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
Πρόκειται για την παμπ Rog Beer Na Lat Phrao, ένας δημοφιλής χώρος διασκέδασης
Πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη νότια Γαλλία συμμετέχουν στην προσπάθεια για την κατάσβεσή
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο 57χρονος μουσικός
Ο δράστης συνελήφθη και θα υποβληθεί σε έλεγχο για κατανάλωση αλκοόλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.