- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ: Με επιστολές θα ενημερώνουμε τις χώρες για το «τι θα πληρώσουν για να κάνουν δουλειές με τις ΗΠΑ»
Πεκίνο και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν την Δευτέρα μια «εκεχειρία» στον εμπορικό τους πόλεμο
Τραμπ: Με επιστολές θα ενημερώσουμε όλες τις χώρες για το «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις ΗΠΑ»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων Αμερικανοί αξιωματούχοι θα στείλουν επιστολές σε διάφορες χώρες, στις οποίες θα περιγράφουν «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές» με την Ουάσινγκτον.
Η δήλωση αυτή έγινε πριν αναχωρήσει από το Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.
Η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Δευτέρα μια «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμό τους, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποί τους στην Ελβετία. Ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς και στην ξεχωριστή εμπορική συμφωνία που υπέγραψε με τη Βρετανία.
«Κάποια στιγμή, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, νομίζω ότι ο (υπουργός Οικονομικών) Σκοτ Μπέσεντ και ο (υπουργός Εμπορίου) Χάουαρντ (Λούτνικ) θα στείλουν επιστολές (…) λέγοντας στον κόσμο τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε.
Ο Τραμπ σχολίασε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση να συναντηθούν «και με τις 150 χώρες που θέλουν μια συμφωνία» με την Ουάσινγκτον.
Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ σύναψαν μια περιορισμένης έκτασης εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Με βάση αυτή, παραμένουν σε ισχύ οι δασμοί 10% στις βρετανικές εξαγωγές αλλά μειώνονται οι υψηλότεροι δασμοί στον χάλυβα και τα αυτοκίνητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.