- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κρεμλίνο προς Ευρωπαίους: Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας τρομάξετε με κυρώσεις
Η απάντηση του Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για εκεχειρία
Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι ξέρει πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε σήμερα (10.5) στους Ευρωπαίους ηγέτες που διαμηνύουν ότι αν η Ρωσία δεν συμφωνήσει για εκεχειρία 30 ημερών με την Ουκρανία, τότε θα ακολουθήσουν αυστηρές κυρώσεις.
«Η Ρωσία έχει ήδη συνηθίσει τις κυρώσεις» απαντά το Κρεμλίνο, με τον Πεσκόφ να προσθέτει: «Ξέρουμε τι να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό τους αφότου ανακοινωθούν αυτές οι κυρώσεις. Έχουμε μάθει να το κάνουμε αυτό. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας τρομάξετε με αυτές τις κυρώσεις. Ορισμένοι Ευρωπαίοι είναι ενοχλημένοι που αρκετοί ηγέτες επέλεξαν να γιορτάσουν την Ημέρα της Νίκης με τη Ρωσία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών, όπως προτείνεται από κοινού από Αμερικανούς και Ευρωπαίους συμμάχους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών που συγκάλεσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, οι οποίοι σήμερα (10.5) βρίσκονται στο Κίεβο.
«Χρειαζόμαστε άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, ως πρώτο βήμα προς μια δίκαιη και διαρκή ειρηνευτική συμφωνία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετείχε στην τηλεδιάσκεψη από ειδική αίθουσα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλλει περισσότερες σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποστήριξε σήμερα την πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών χωρίς όρους στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλλει περισσότερες σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία, στην περίπτωση παραβίασης μιας εκεχειρίας. «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ρωσίας», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.
«Είμαστε έτοιμοι για την άσκηση ισχυρών πιέσεων στη Ρωσία, αλλά και για την επιβολή περισσότερων σκληρών κυρώσεων στην περίπτωση παραβίασης μιας εκεχειρίας».
Today, the Coalition of the Willing convened.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 10, 2025
We support the proposal for a full and unconditional 30-day ceasefire.
It must be implemented without preconditions to pave the way for meaningful peace negotiations.
The ball is now in Russia’s court.
We stand ready to maintain…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.