- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας λόγω...Grindr
Είχε ανεβάσει προσωπικές του φωτογραφίες
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα μετά τον διορισμό του, εν μέσω της κριτικής που του άσκησε ο πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει πριν από χρόνια σε έναν ιστότοπο γνωριμιών.
Ο Τομπίας Τίμπεργκ, ένας πρώην βετεράνος του διπλωματικού σώματος της Σουηδίας, ο οποίος διατέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν, παρέλειψε να αποκαλύψει τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια ελέγχων για το παρελθόν του, ανέφερε η κυβέρνηση.
Η παραίτηση έλαβε χώρα μόλις λίγους μήνες αφού ο προκάτοχος του Τίμπεργκ στο σημαντικό αυτό πόσο παραιτήθηκε και κατηγορήθηκε για αμελή διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.
Ο Τίμπεργκ δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στα αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει.
Όμως, σε μια δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Dagens Nyheter, ο Τίμπεργκ είπε ότι παρέλειψε να αποκαλύψει την ύπαρξη των φωτογραφιών.
«Αυτές είναι παλιές φωτογραφίες από έναν λογαριασμό που είχα κατά το παρελθόν στον ιστότοπο γνωριμιών Grindr. Θα έπρεπε να είχα ενημερώσει σχετικά, όμως δεν το έκανα», επισήμανε, σύμφωνα με την DN.
Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή το περιεχόμενο των φωτογραφιών.
Οι έλεγχοι για το παρελθόν ενός υποψηφίου για ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις απαιτούν τυπικά την αποκάλυψη οποιασδήποτε πληροφορίας που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστήσει κάποιον ευάλωτο σε εκβιασμό.
Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε πως η πληροφορία θα έπρεπε να είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από πολύ καιρό.
«Συνιστά μια συστημική αποτυχία αυτού του είδους η πληροφορία να μην έχει αποκαλυφθεί», είπε ο Κρίστερσον σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης στη Νορβηγία.
Ο Τίμπεργκ επρόκειτο να ταξιδέψει στο Όσλο σήμερα μαζί με τον Σουηδό πρωθυπουργό για μια σύνοδο παρουσία ηγετών της Βόρειας Ευρώπης, όμως η συμμετοχή του συμβούλου ακυρώθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.