- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σουηδία: Τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα - Ο δράστης διέφυγε με σκούτερ
Το αιματηρό συμβάν έγινε την παραμονή της ανοιξιάτικης γιορτής Valborg
Σουηδία: Τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα - Ο δράστης διέφυγε με σκούτερ
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά ενόπλου στην Ουψάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης στη Σουηδία ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, σε άλλη μια φονική επίθεση που συγκλονίζει τη σκανδιναβική χώρα.
«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, αλλά η ταυτότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης της Σουηδίας Μάγκνους Γιάνσον Κλαρίν. «Λάβαμε αναφορές για έναν μασκοφόρο σε σκούτερ και ελέγχουμε αυτές τις πληροφορίες», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης.
#BREAKING 🇸🇪 Several people have reportedly been killed in a mass shooting at Vaksala Square in central Uppsala, Sweden. A major police operation is underway following reports of gunfire.
— 凤凰欧洲 PhoenixCNE News (@PhoenixCNE_News) April 29, 2025
Police said they received calls about loud bangs in the city centre. A large area has been… pic.twitter.com/3wFUUbXKKe
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το επεισόδιο συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία. Είπε πως δέχθηκε αρκετές κλήσεις για πυροβολισμούς λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 18:00 στην Ελλάδα).
«Είναι γενικά μια αρκετά ήσυχη γειτονιά. Κάνω τα ψώνια μου εδώ καθημερινά», δήλωσε στο AFP ο Ελίας Σούντγκρεν, φοιτητής Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο της Ουψάλας.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον τόπο του εγκλήματος, απαγορεύοντας την πρόσβαση ακόμη και σε κατοίκους που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ένα drone πετούσε διαρκώς στον ουρανό της περιοχής.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό», διαβεβαίωσε αργότερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Αύριο αναμένονται στην Ουψάλα 100.000-150.000 άνθρωποι για το (φεστιβάλ) Valborg και ήδη έχουν έρθει πολλοί επισκέπτες», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρέμερ χαρακτήρισε το συμβάν ως «εξαιρετικά σοβαρό», μιλώντας στην κρατική τηλεόραση SVT.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά το μακελειό που προκάλεσε ένας 35χρονος άνεργος σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων στην πόλη Ερεμπρού, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Στοχκόλμης. Ο Ρίκαρντ Άντερσον σκότωσε δέκα ανθρώπους προτού βάλει τέλος στη ζωή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.