- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζει στάση ο Ντόναλντ Τραμπ και προχωρά σε ανακοινώσεις μέσω social media
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Truth Social ότι ρίχνει στο 80% ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα.
«Φαίνεται σωστό», γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ήδη από εχθές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι οι αμερικανικοί δασμοί σε προϊόντα από την Κίνα ενδέχεται να μειωθούν, καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι εμπορίου από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνομιλίες. «Δεν μπορείς να φτάσεις ψηλότερα. Είναι στα 145, οπότε ξέρουμε ότι μειώνεται», είπε, αναφερόμενος στους νέους δασμούς εισαγωγών έως και 145% που επιβλήθηκαν στην Κίνα από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αποκάλυψη μιας συμφωνίας δασμών με το Ηνωμένο Βασίλειο - την πρώτη τέτοια συμφωνία από τότε που επέβαλε υψηλούς δασμούς σε χώρες σε όλο τον κόσμο τον Απρίλιο.
Η συνάντηση στην Ελβετία αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα μέχρι στιγμής ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να αποκλιμακώσουν έναν εμπορικό πόλεμο που έχει προκαλέσει σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές. «Νομίζω ότι είναι μια πολύ φιλική συνάντηση. Ανυπομονούν να την πραγματοποιήσουν με έναν κομψό τρόπο», δήλωσε ο Τραμπ για τις συνομιλίες με την Κίνα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Χούα Τσουνγίνγκ, εξέφρασε επίσης αυτοπεποίθηση ενόψει των συνομιλιών, λέγοντας ότι το Πεκίνο έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στην ικανότητά του να διαχειριστεί τα εμπορικά ζητήματα με τις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στο Πεκίνο «δέχονται αυξανόμενη πίεση», δήλωσε στο BBC ο Νταν Γουάνγκ από την εταιρεία συμβούλων πολιτικών κινδύνων Eurasia Group. «Τα πρόσφατα μηνύματα και από τις δύο πλευρές υποδηλώνουν ότι μια αποκλιμάκωση είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τις συνομιλίες χαιρετίστηκε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την άμβλυνση των εντάσεων, αλλά οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μακρών διαπραγματεύσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.