- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει συλλήψεις πριν από την Πρωτομαγιά
Οι Αρχές της χώρας έχουν απαγορεύσει κάθε διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε από τις αρχές της εβδομάδας σε περισσότερες από 100 συλλήψεις ανθρώπων
Η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα τη σύλληψη περισσότερων από 100 ανθρώπων πριν από την Πρωτομαγιά στην Τουρκία, προτρέποντας τις αρχές να άρουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Αυτοί οι περιορισμοί «βασίζονται σε απολύτως ψευδείς λόγους περί ασφάλειας και δημόσιας τάξης και πρέπει να αρθούν επειγόντως», δήλωσε η Ντινούσικα Ντισαναγιάκε, αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια της Διεθνής Αμνηστία για την Ευρώπη, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου.
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε από τις αρχές της εβδομάδας σε περισσότερες από 100 συλλήψεις ανθρώπων που απηύθυναν κάλεσμα για συγκεντρώσεις την 1η Μαΐου στην πλατεία Ταξίμ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.
Πέρα από σπάνιες εξαιρέσεις, οι συναθροίσεις απαγορεύονται σε αυτήν τη μεγάλη πλατεία από τότε που διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το γειτονικό πάρκο Γκεζί, είχαν κλυδωνίσει την κυβέρνηση το 2013.
Όπως έγινε σε προηγούμενα έτη, η αστυνομία έχει ήδη αποκλείσει την πλατεία, διαπίστωσαν από χθες δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Μεταλλικά κιγκλιδώματα είχαν ήδη τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας τον Μάρτιο, μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μια σύλληψη που προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας πρωτοφανούς εύρους, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις του 2013.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ χαρακτήρισε «πρόκληση» τις εκκλήσεις για συγκεντρώσεις, προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν κυρώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.