Κοσμος

Βρετανία: Απαγορεύεται η συμμετοχή τρανς στην κατηγορία γυναικών στο μπιλιάρδο

Mετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Απαγορεύεται η συμμετοχή τρανς στην κατηγορία γυναικών στο μπιλιάρδο

Βρετανία: Απαγορεύεται η συμμετοχή τρανς στην κατηγορία γυναικών στο μπιλιάρδο

Το μπιλιάρδο έγινε το πρώτο αθλητικό σώμα που απαγόρευσε τη συμμετοχή των τρανς γυναικών στην κατηγορία γυναικών μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

Η Ultimate Pool Group, ο επαγγελματικός οργανισμός της Βρετανίας για το μπιλιάρδο οκτώ μπιλιών, δήλωσε ότι οι διοργανώσεις γυναικών θα είναι πλέον ανοιχτές μόνο σε βιολογικά γυναίκες.

Ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου και μια έκθεση που επιβεβαιώνει ότι το μπιλιάρδο είναι «ένα άθλημα που επηρεάζεται από το φύλο», στο οποίο «οι τρανς γυναίκες διατηρούν τα πλεονεκτήματα των ανδρών», «έκαναν πλέον σαφή τη θέση τους».

Είναι ο πρώτος αθλητικός φορέας που αλλάζει τις πολιτικές του από τότε που οι δικαστές αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι μια γυναίκα ορίζεται ως βιολογικό θηλυκό σύμφωνα με το νόμο.

Φεμινίστριες ακτιβίστριες ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση θα ασκήσει πίεση σε άλλους αθλητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Κρίκετ Αγγλίας και Ουαλίας, να τροποποιήσουν τους κανόνες τους, οι οποίοι ψηφίστηκαν στις 16 Απριλίου.

Η British Triathlon περιόρισε την κατηγορία των γυναικών σε βιολογικά γυναίκες το 2023 και δημιούργησε μια ανοιχτή κατηγορία για όλους τους άλλους. Η Rugby Football Union απαγόρευσε στις τρανς γυναίκες να συμμετέχουν στο γυναικείο ράγκμπι για λόγους «ασφάλειας και δικαιοσύνης» το 2022.

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις τρανς γυναίκες να συμμετάσχουν στον μαζικό αγώνα γυναικών την Κυριακή. Οι τρανς γυναίκες θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών στους εβδομαδιαίους αγώνες Parkrun.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ