Reuters: Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί τη Νότια Κορέα για να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η Σεούλ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για την προστασία των εγχώριων εταιρειών
Reuters: Η Κίνα «μεταμφιέζει» τα προϊόντα της σε Νοτιοκορεάτικα για να αποφύγει τους δασμούς
Εταιρείες από τη Κίνα «βαπτίζουν» παράνομα τα προϊόντα τους ως κορεατικά προκειμένου να τα στείλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακάμψουν τους υψηλότερους εισαγωγικούς δασμούς που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία από την τελωνειακή υπηρεσία της Νότιας Κορέας.
Τα τελωνεία τη Δευτέρα εντόπισαν υλικά μπαταριών αξίας 3,3 δισεκατομμυρίων γουόν που εισήχθησαν από την Κίνα και αποστέλλονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέροντας ψευδώς τη Νότια Κορέα ως χώρα προέλευσης για την αποφυγή υψηλών δασμών. Ανακαλύφθηκαν επίσης κάμερες παρακολούθησης αξίας 19,3 δισεκατομμυρίων γουόν, που εισήχθησαν από την Κίνα τμηματικά και συναρμολογήθηκαν στη Νότια Κορέα, παρακάμπτοντας τους αμερικανικούς περιορισμούς στις κινεζικές συσκευές επικοινωνίας.
Μια έρευνα τον περασμένο μήνα για τις εμπορικές δραστηριότητες της Νότιας Κορέας, διαπίστωσε 29,5 δισεκατομμύρια νοτιοκορεάτικα γουόν (20,81 εκατομμύρια δολάρια) σε παραβιάσεις που σχετίζονται με τη χώρα προέλευσης των αγαθών το πρώτο τρίμηνο. Επιπλέον, το 97% του συνόλου των παραβάσεων αφορά παραδόσεις στις ΗΠΑ.
Αυτό συγκρίνεται με ένα σύνολο 34,8 δισεκατομμυρίων γουόν σε παραβιάσεις για όλο το 2024, εκ των οποίων οι αποστολές στις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν μόνο το 62%.
«Υπήρξε μια αύξηση των προσπαθειών για συγκαλυμμένες εξαγωγές κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ και αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Λι Κουάν Γου, εκπρόσωπος του πρακτορείου.
Η τελωνειακή υπηρεσία της Κορέας έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για να αποτρέψει απόπειρες παράνομης εξαγωγής τέτοιων αγαθών και σχεδιάζει να αναπτύξει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης για την προστασία των νοτιοκορεατικών εταιρειών.
Οι παραβάσεις θα καταγγελθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Νότιας Κορέας συναντήθηκαν με αξιωματούχους των ΗΠΑ για να συζητήσουν τις κοινές προσπάθειες για τη διερεύνηση των ενεργειών της Κίνας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.