- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο και προειδοποιεί για την τύχη των ομήρων στη Γάζα
«Η ηγεσία σας υπέγραψε την απόφαση να εκτελέσετε τους ομήρους»
Νωρίτερα οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανέφεραν ότι έχασαν την επαφή με τους μαχητές που κρατούσαν τον όμηρο-στρατιώτη Εντάν Αλεξάντερ στη Λωρίδα της Γάζας
Η Χαμάς προειδοποιεί για την τύχη των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας σε βίντεο που δημοσίευσε η ένοπλη πτέρυγά της, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ. Η τρομοκρατική οργάνωση τόνισε ότι όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ η τύχη των ομήρων εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Qassam Brigades: "Be prepared, soon your children will return in black coffins, with their bodies torn apart by shrapnel from your army’s missiles. Your leadership has signed the decision to execute the prisoners in the Gaza Strip.”#NetanyahuWarCriminalpic.twitter.com/rGNueZffoI
— "Solidarity is a verb" (@SaveSJarrah) April 15, 2025
«Να είστε προετοιμασμένοι. Σύντομα τα παιδιά σας θα επιστρέψουν μέσα σε μαύρα φέρετρα με τα σώματά τους διαμελισμένα από τα θραύσματα των πυραύλων του στρατού σας», ανέφερε η Χαμάς στο βίντεο, το οποίο συνοδεύεται από πλάνα από προηγούμενη παράδοση σορών Ισραηλινών ομήρων μέσα σε φέρετρα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. «Η ηγεσία σας υπέγραψε την απόφαση να εκτελέσετε τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας», προσθέτουν.
Νωρίτερα οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανέφεραν ότι έχασαν την επαφή με τους μαχητές που κρατούσαν τον όμηρο-στρατιώτη Εντάν Αλεξάντερ στη Λωρίδα της Γάζας. «Ανακοινώνουμε ότι χάσαμε την επαφή με την ομάδα που φυλάει τον στρατιώτη Εντάν Αλεξάντερ μετά από άμεσο ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο την τοποθεσία τους. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Αμπού Ομπέιντα.
«Φαίνεται ότι ο στρατός κατοχής προσπαθεί σκόπιμα να τον σκοτώσει και έτσι να απαλλαγεί από την πίεση που προκαλούν οι κρατούμενοι με διπλή υπηκοότητα, προκειμένου να συνεχίσει τη γενοκτονία του εναντίον του λαού μας», προσέθεσε.
Ο Εντάν Αλεξάντερ, έχει διπλή υπηκοότητα, ΗΠΑ-Ισραήλ, είναι στρατιώτης που υπηρετούσε κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν αιχμαλωτίστηκε τη Χαμάς. Η Χαμάς έχει δημοσιεύσει δύο βίντεο με τον Αλεξάντερ, το τελευταίο το Σάββατο.
Οι IDF λένε ότι δεν πραγματοποιούν επιθέσεις σε περιοχές όπου υποψιάζονται ότι μπορεί να κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι κάθε χτύπημα και χερσαία επιχείρηση στη Γάζα σχεδιάζεται προσεκτικά προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι Ισραηλινοί όμηροι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.